In deze nieuwsbrief: Anna ziekenhuis stapt over naar JBZ voor MMB, nachtelijke openstelling HAP, meekijkconsulten diabeteszorg type 2 enz
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
THEMA
20 december 2023 - online versie
Anna Ziekenhuis stapt over naar JBZ voor medische microbiologie
Op dit moment brengt het klinisch laboratorium van het Anna Ziekenhuis alle materialen voor medisch microbiologisch onderzoek naar Eurofins PAMM. Ook de materialen die patiënten van huisartsen en verloskundigen bij ons inleveren.
Vanaf 1-1-2024 brengen wij al deze materialen naar het JBZ. Dat doen we om fouten te voorkomen, want materialen en aanvragen splitsen in ons laboratorium is zeer foutgevoelig. Dit betekent dat wanneer uw patiënt MMB materialen bij ons inlevert na 1-1-2024 deze naar het JBZ worden verstuurd.

Op dit moment bereiden wij een overstap voor 1ste lijns aanvragers die mee over willen stappen voor. In week 49 heeft u meer informatie ontvangen over wat deze overstap voor u kan betekenen. 

Belangrijk voor u als aanvrager: indien u met ons overstapt naar het JBZ dient u een account aan te maken bij het JBZ voor het bestellen van materialen en het ontvangen van uitslagen. Zie hiervoor de eerdere verstrekte informatie.
Lees meer
Nachtelijke openstelling HAP
Eerder informeerden we jullie over de pilot ‘ANIOS-HAP in de avonduren’ (fase 1) en het voornemen om per 1 januari 2024 te starten met de nachtelijke openstelling (fase 2).

Inmiddels hebben we, met instemming van de cliëntenraad en OR van het Anna Ziekenhuis, definitief besloten om per 1 januari 2024 te starten met de nachtelijke opening. In eerste instantie starten we voor 4 dagen per week, daarna voor 7 dagen per week. Vooruitlopend op de voorbereidingen voor fase 2 van de pilot en daarop volgende uitgebreide communicatie, zowel intern als extern, informeren we jullie hier alvast over. 

Start met de meest drukke nachten

We starten met de nachtelijke openstelling op de drukste avonden van de week: vrijdag-, zaterdag-, zondag- en maandagnacht. 
Lees meer
Verwijzingen staarpatiënten
We willen u als verwijzer vragen zorgvuldig om te gaan met de verwijzingen van nieuwe patiënten voor het NZ spreekuur Staar. We zien dat er verwezen wordt met deze indicatie terwijl een andere indicatie van toepassing is. Hierdoor loopt de toegangstijd voor daadwerkelijke staarpatiënten onnodig op. 
Juiste instructie aan patiënten voor de TIA poli
Bij de poli neurologie bemerken we regelmatig dat patiënten niet goed op de hoogte zijn van wat een bezoek aan de TIA poli inhoudt. De twee zaken die het meeste opvallen zijn:
  • Patiënten zijn niet nuchter vanaf 0.00 uur
  • Patiënten weten niet dat ze vanaf 08.15 uur enkele uren worden opgenomen voor onderzoeken en in de loop van de middag daarvan de uitslag krijgen
Wij willen u vragen deze twee zaken duidelijk te bespreken met uw patiënt, zodat deze goed voorbereid en voorgelicht op de TIA poli komt. Voor de volledigheid is in ZorgDomein de folder van de TIA poli toegevoegd. 
Succesvolle aftrap gezondheidspad leefstijl: Breng leefstijl tot leven in de praktijk
Op donderdag 2 november vond de aftrap van het gezondheidspad leefstijl; Breng leefstijl tot leven in de praktijk plaats in de Ontmoeting. Een initiatief van Zorggroep Stroomz en THEMA. De 90 aanwezigen waren een mix van huisartsen, medisch specialisten, POH'ers, praktijkverpleegkundigen, PA’s en overig geïnteresseerden. 

Na de opening door huisarts Lotte Derksen, gaf Yvo Sijpkens, Internist bij Haaglanden Medisch Centrum en Medisch adviseur bij Stichting je leefstijl als medicijn, een presentatie over Metabole disfunctie als basis voor leefstijlinterventie. Martin Bennis, Anesthesioloog bij de NoordWest Ziekenhuisgroep deelde zijn ervaring hoe succesvol leefstijlgeneeskunde in de medische praktijk kan zijn: prehabilitatie en Project Leefstijl 2022. 
Lees meer
Meekijkconsulten voor diabeteszorg type 2
Per 8 januari 2024 starten we met de pilot ‘Meekijkconsulten diabeteszorg’. Heeft u als huisarts vragen of twijfels over het wel of niet verwijzen van een patiënt met diabetes type 2? Of zijn er praktische vragen, bijvoorbeeld bij intensivering van insuline behandelschema’s of interpretatie van CGM data? Dan kunt u kosteloos gebruik maken van een meekijkconsult via ZorgDomein van onze internist en/of diabetesverpleegkundige. Gedurende het jaar monitoren we het type vragen dat wordt gesteld. En bekijken we in hoeverre we u als huisarts verder kunnen ondersteunen, bijvoorbeeld in de vorm van een geaccrediteerde themabijeenkomst. Er staat er al een gepland voor komend voorjaar 2024.
Lees meer
Ik ben Sjaam Jainandunsing. Aangenaam!
Sinds 2023 werk ik als internist in het Anna Ziekenhuis. Ik houd me veel bezig met endocrinologie en vasculaire geneeskunde. Ook diabetes is mijn expertise. Interessant hieraan vind ik de ontwikkelingen rondom medicatie en techniek. 
SAZ ziekenhuizen komen met nieuwe koers voor toegankelijke zorg in de regio
Het huidige zorgsysteem staat onder druk. De 28 Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ), waaronder het Anna Ziekenhuis, presenteren een strategische koers voor de komende jaren. Waarin zij verantwoordelijkheid nemen en eigenaarschap tonen om goede zorg in de regio toegankelijk te houden, waar nodig verbindend te verwijzen en op duurzame wijze met mensen en middelen om te gaan.
Lees meer
Openingstijden tijdens de feestdagen
Tijdens de feestdagen zijn de poliklinieken van het Anna Ziekenhuis gesloten. 
  • maandag 25 december (Eerste Kerstdag): gesloten
  • dinsdag 26 december (Tweede Kerstdag): gesloten
  • maandag 1 januari 2024 (Nieuwsjaarsdag): gesloten
De bezoektijden zijn tijdens de feestdagen ongewijzigd.
Spoedgevallen gaan natuurlijk altijd door. 

Openingstijden bloedafname Anna Ziekenhuis
De bloedafname in het Anna Ziekenhuis en alle externe bloedafnamelocaties zijn tijdens de feestdagen gesloten.

Openingstijden Anna Apotheek
De Anna Apotheek is tijdens de feestdagen geopend van 09:00 tot 18:00 uur. 
maart 2024 | Scholing oogheelkunde
16 - 19 mei 2024 | 25ste THEMA dagen 2024 VOL!!
Huisartsen nieuw / wijziging / vertrokken

  • Bij Stroomz Stratum is per 16 november de heer A.G.C.S. Kemp niet meer werkzaam als huisarts. Zijn patiënten worden overgenomen door mevrouw L.J.J.E. Sanders. 

Medisch specialisten nieuw / wijziging / vertrokken

  • De heer J.T.H. (Hans van Berkel) is van 1 januari 2024 tot 15 mei 2024 werkzaam als uroloog. Hij vervangt in deze periode mevrouw Fleur van den Heijkant die met zwangerschapsverlof gaat.
  • De heer drs. J.M.P. (Jeroen) Schots is per 1 februari 2024 werkzaam als plastisch chirurg.  
  • Zijn er wijzigingen binnen uw praktijk? Laat het ons weten! 
  • Heeft u een vaste waarnemer in uw praktijk en wilt u deze ook voorzien van informatie? Geef de gegevens door en wij schrijven hem of haar in voor onze nieuwsbrief. 
  • Kloppen uw gegevens nog in de RTA ZOB app? U kunt deze zelf aanpassen. Geen toegang? Laat het ons weten thema@st-anna.nl 
  • Indien u als waarnemer / HIDHA werkzaam bent binnen een praktijk moet u verwijzen onder de naam van de vaste huisarts! 
  • Mist u iets in onze nieuwsbrief? Laat het ons weten
Anna THEMA
Transmurale zorg Huisartsen Eerste lijn
Medisch specialisten en Anna Ziekenhuis
Bogardeind 2 | 5664 EH Geldrop | T: 040 - 286 44 89