In deze nieuwsbrief: langer thuis wijzer van start in Geldrop-Mierlo; snelle toegang tot AD(H)D diagnostiek; ROSA robot assistent volop in bedrijf enz.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
THEMA
31 oktober 2023 - online versie
Meekijkconsulten in het Anna
Voor huisartsen van Stroomz en PoZoB zijn meekijkconsulten voor cardiologie, longgeneeskunde, interne geneeskunde en urologie beschikbaar bij specialisten van het Anna Ziekenhuis. 

Deze zijn te vinden in Zorgdomein onder teleconsultatie of onder medisch specialistische zorg bij het genoemde specialisme.
Lees meer
Anna Ziekenhuis start Centrum voor ontwennen van beademing in samenwerking met Radboudumc
Tien procent van de beademde patiënten in Nederland (tussen 100 en 300 patiënten per jaar) komt moeilijk van de beademing af. 30% van deze patiënten overlijdt zelfs. Onderzoek van het Radboudumc Expertisecentrum voor Ontwennen van Beademing laat zien dat specifieke expertise en aandacht ervoor zorgen dat zo’n 79% van de moeilijk te ontwennen patiënten alsnog succesvol ontwent van de beademing.
Anna Ziekenhuis en Radboudumc starten nu een samenwerking om deze gespecialiseerde zorg voor patiënten uit de regio Brabant dichterbij beschikbaar te maken.
Lees meer
ROSA robot assistent volop in bedrijf
Onlangs heeft de 100e patiënt  een totale knieprothese gekregen met behulp van de robot assistent ROSA. De orthopeden in het Anna Ziekenhuis zetten de robot in voor alle totale knieprotheses. 

Orthopedisch chirurg Rogier van Drumpt: “ondanks dat de resultaten met de robot minstens zo goed zijn als zonder de robot, hebben we de indruk dat patiënten sneller mobiel zijn en eerder pijnvrij”. De chirurg kan met behulp van de robot assistent nog preciezer werken en er zijn meer controle momenten omdat de robot assistent de chirurg van data voorziet over de positie van de prothese. Het Eindhovens Dagblad publiceerde het interview met Rogier van Drumpt.
Lees meer
Herhaling bericht: Nieuwe verwijsafspraken
Binnen het programma ‘Ontregel de zorg’ zijn onder leiding van het ministerie van VWS nieuwe afspraken gemaakt over verwijzen. Deze informatie is landelijk vastgesteld en gecommuniceerd. Vanuit de transmurale samenwerking wil THEMA (Anna) samen met HaCa (Catharina), TransMáx (MMC) en de huisartsenzorggroepen zorgdragen voor regionale implementatie.
We informeren u via onze kanalen en gaan zorgdragen voor goede implementatie in onze organisaties.
U kunt meer informatie vinden op Verwijsafspraken | (Ont)Regel de Zorg (ordz.nl)
Lees meer
Snelle toegang tot AD(H)D diagnostiek (6 tot 18 jarigen)
Onze polikliniek Medische Psychologie biedt diagnostiek en kortdurende behandeling (o.a. psycho-educatie) aan kinderen en jongeren bij wie sprake is van een vermoeden van AD(H)D. Kinderen en jongeren (6 tot 18 jaar) verwijst u rechtstreeks naar ons via Zorgdomein. Ze kunnen binnen 2 tot 4 weken bij ons terecht. Lees snel verder om meer te lezen over de verwijsroute en onze mogelijkheden. 
Lees meer
Zijn wij voor u als huisarts beter telefonisch bereikbaar?
De afgelopen maanden was een aantal poliklinieken alleen in de ochtend telefonisch bereikbaar voor patiënten. Voor u als huisarts bleven wij wel bereikbaar. Wij horen graag van u: zijn wij voor u sindsdien beter bereikbaar? 
Lees meer
Start Langer Thuis Wijzer Geldrop-Mierlo
Vanaf 31 oktober opent ‘Langer Thuis Wijzer’ haar deuren in de Weeffabriek. Iedere dinsdag van 13.00 tot 16.30 uur helpen we senioren beter en sneller met een passende oplossing voor hun vragen over wonen, zorg en welzijn.
‘Langer Thuis Wijzer’ is partner van het bestaande lokale netwerk ‘Onze Wegwijzer’.

Dit doen we samen met Wooninc, Vitalis WoonZorg Groep, Gemeente Geldrop-Mierlo, LEV Groep, Leven & Verbinden, Woonbedrijf, Stroomz en Savant Zorg. 
Lees meer
02-11-2023 | Aftrap gezondheidspad leefstijl | Anna Ziekenhuis
23-11-2023 | Geaccrediteerde filmavond KNMG
maart 2024 | Scholing oogheelkunde
16 - 19 mei 2024 | 25ste THEMA dagen 2024
Lees meer
Huisartsen nieuw / wijziging / vertrokken

  • Bij huisartsenpraktijk De Kleine Dommel in Geldrop is
    mevrouw K. Reijnders gestart als nieuwe huisarts
  • Bij huisartsenpraktijk De Kleine Dommel in Geldrop is per 1 oktober mevrouw T. Aben met pensioen.

Medisch specialisten nieuw / wijziging / vertrokken


  • Mevrouw C. (Carlijn) van Griensven is van 1 november 2023 tot
    1 maart 2024 werkzaam als AIOS neuroloog / waarnemer neurologie. Zij vervangt in deze periode mevrouw Sabine Janssen - Doves die per 1 november met zwangerschapsverlof gaat. 
  • Zijn er wijzigingen binnen uw praktijk? Laat het ons weten! 
  • Heeft u een vaste waarnemer in uw praktijk en wilt u deze ook voorzien van informatie? Geef de gegevens door en wij schrijven hem of haar in voor onze nieuwsbrief. 
  • Kloppen uw gegevens nog in de RTA ZOB app? U kunt deze zelf aanpassen. Geen toegang? Laat het ons weten thema@st-anna.nl 
  • Indien u als waarnemer / HIDHA werkzaam bent binnen een praktijk moet u verwijzen onder de naam van de vaste huisarts! 
  • Mist u iets in onze nieuwsbrief? Laat het ons weten
Anna THEMA
Transmurale zorg Huisartsen Eerste lijn
Medisch specialisten en Anna Ziekenhuis
Bogardeind 2 | 5664 EH Geldrop | T: 040 - 286 44 89