In deze nieuwsbrief: actualisatieronde RTA's, meekijkconsulten, KNMG organiseert de groene week, transferaanvraag via Siilo app enz. enz
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
THEMA
31 maart 2023 - online versie
Ondersteuning bij het vinden van passende thuiszorg
De transferteams van het Anna, Catharina ziekenhuis en het MMC bieden ondersteuning door via Siilo appgroepen de zorgvraag van een patiënt aan te bieden aan alle gecontracteerde aanbieders in de wijk of gemeente.
Het doel is om huisartsen beter te ondersteunen in het vinden van passende thuiszorg en ziekenhuisopname te beperken. Zo houden huisartsen meer tijd over voor de zorg voor patiënten, is de kans groter dat de patiënt passende zorg krijgt en krijgen we in de regio een beter beeld van de krapte.
Meer info vind je op de website van precies! 
Lees meer
Bent u al bekend met de mogelijkheid tot het kiezen van een meekijkconsult binnen Zorgdomein? 
Voor huisartsen van Stroomz en PoZoB zijn vanaf 1 februari meekijkconsulten voor cardiologie, longgeneeskunde, interne geneeskunde en urologie beschikbaar bij specialisten van het Anna Ziekenhuis. 

Deze zijn te vinden in Zorgdomein onder teleconsultatie of onder medisch specialistische zorg bij het genoemde specialisme.
Aanbod Anna
 
Regionaal aanbod
Actualisatieronde regionale transmurale afspraken
De afgelopen periode hebben de regionale transmurale coördinatoren de bestaande RTA's kritisch onder de loop genomen en in afstemming met de werkgroepen geactualiseerd.

Dit heeft ertoe geleid dat sommige RTA's zijn komen te vervallen, andere zijn aangepast op basis van nieuwe richtlijnen zoals bijvoorbeeld het Formularium Diabetes mellitus type 2 en de RTA hartfalen en bij sommige is alleen de datum geactualiseerd, als er geen wijzigingen waren.

U vindt alle RTA's op  onze website en in de RTA ZOB app. U heeft voor het raadplegen van de RTA's geen inlog nodig. 
Lees meer
Groene week KNMG districten

Onder het motto 'dokters gaan voor duurzaam' organiseren de KNMG districten van 8 tot en met 14 mei 2023 de Groene Week. 

Wist je dat de zorgsector verantwoordelijk is voor 7% van de jaarlijkse Nederlandse CO2-uitstoot? Tijdens de Groene Week van 8 t/m 14 mei onderzoeken we wat we gezamenlijk én individueel kunnen doen aan verduurzaming van de zorg.  

Geef je nu gratis op voor het landelijk webinar op 8 mei en voor een bijeenkomst in het district Oost - Brabant in het Evoluon te Eindhoven op 11 mei. 

Lees meer
Openingstijden tijdens de komende feestdagen
Op maandag 10 april (2de paasdag), donderdag 27 april (Koningsdag) en maandag 29 mei (2de Pinksterdag) zijn alle poliklinieken van al onze locaties gesloten en is onze overige dienstverlening zoals gebruikelijk op zondag. 
Op 5 mei is dit ook het geval, met uitzondering van de bloedafname. De bloedafname is alleen in het Anna Ziekenhuis op 5 mei geopend van 07.30 - 16.30 uur. Alle externe bloedafname locaties zijn dicht en er wordt ook geen bloed aan huis afgenomen. 
Check onze kalender voor geplande geaccrediteerde scholingen en bijeenkomsten
  • 6 - 9 april 2023: THEMA dagen: Tijd voor Positiviteit (vol)
  • 8 - 14 mei 2023: KNMG de Groene week: Dokters gaan voor duurzaam
  • 24 oktober 2023: Symposium NHN Tu/e Eindhoven
  • Scholing oogheelkunde, data volgen
Lees meer
Huisartsen en medisch specialisten

         Huisartsen: nieuw

  • Mevrouw A.A.L.M. Gerritsen en de heer M.J. Prudon, Huisartsenpraktijk Prudon en Gerritsen te Veldhoven, opvolgers van mevrouw A.P. Baars
  • Mevrouw N. Snoeren stopt bij gezondheidscentrum De Ligt en start haar eigen huisartsenpraktijk Prometheus te Veldhoven
  • Per 1 april wordt huisartsenpraktijk Knaeps te Eindhoven overgenomen door Doccs, de nieuwe praktijknaam is Doccs Eindhoven Airborne. De heer Knaeps blijft werkzaam als huisarts tot 11 augustus 2023. 

    Huisartsen: vertrokken
  • Mevrouw A.P. Baars, huisartsenpraktijk Baars te Veldhoven
  • Mevrouw A.N. Vos, Medisch Kwartier te Eindhoven per 1 januari met pensioen gegaan

    Medisch specialisten nieuw
  • Per 1 maart 2023 is mevrouw H. (Hanneke) Basten gestart als GZ-psycholoog
  • Per 10 maart 2023 is mevrouw dr. J. Drossaerts gestart als regio dienstwaarnemer urologie. 
  • U nog steeds suggesties kunt aandragen om de samenwerking rondom verwijzen te verbeteren. U kunt dit doen via onze website.
  • Is er een nieuwe huisarts in uw praktijk begonnen? Laat het ons weten!
  • Heeft u een vaste waarnemer in uw praktijk en wilt u deze ook voorzien van informatie? Geef de gegevens door en wij schrijven hem of haar in voor onze nieuwsbrief.
  • Kloppen uw gegevens nog in de RTA ZOB app? U kunt deze zelf aanpassen. Geen toegang? Laat het ons weten thema@st-anna.nl
  • Indien u als waarnemer werkzaam bent binnen een praktijk moet u verwijzen onder de naam van de vaste huisarts!
  • Mist u iets in onze nieuwsbrief? Laat het ons weten.
Anna THEMA
Transmurale zorg Huisartsen Eerste lijn
Medisch specialisten en Anna Ziekenhuis
Bogardeind 2 | 5664 EH Geldrop | T: 040 - 286 44 89