In deze nieuwsbrief: ADHD diagnostiek nog steeds mogelijk in het Anna, beperkte openingstijden dienstapotheek vanaf 1 maart, wijziging beleid VV04 indicaties, enz
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
THEMA
28 februari 2023 - online versie
ADHD diagnostiek nog steeds mogelijk in het Anna Ziekenhuis
De polikliniek Medische psychologie biedt diagnostiek en kortdurende behandeling (o.a. psycho-educatie) aan kinderen en jongeren bij wie sprake is van een vermoeden van AD(H)D. We hanteren korte wachttijden. U kunt rechtstreeks naar ons verwijzen via Zorgdomein.
Klik op de link hieronder om meer te lezen over de verwijsroute en mogelijkheden die wij bieden. 
Lees meer
Beperkte openingstijden dienstapotheek vanaf 1 maart 2023
Vanaf 1 maart 2023 beperken wij de openingstijden van onze dienstapotheek. Dit doen we omdat:
  • De drukte in de apotheek toeneemt;
  • En door het aanhoudende tekort op de arbeidsmarkt;
  • We het belangrijk vinden om onze kwaliteit en de persoonlijke aandacht voor patiënten te kunnen behouden en waarborgen.
Natuurlijk vinden we het wel heel vervelend voor onze patiënten.

Voor spoedgevallen kunnen patiënten buiten openingstijden terecht bij de Centrale Dienstapotheek Eindhoven (bij het Catharina Ziekenhuis), de dienstapotheek Elkerliek in Helmond of de volgende ochtend in de Anna Apotheek.
Lees meer
Wijziging beleid VV04 indicatie vanaf 1 maart 2023
Vanaf 1 maart nemen we bij Anna Ouderenzorg geen nieuwe cliënten met een VV04 indicatie meer aan op onze wachtlijst. Omdat we merken dat het aantal ouderen met een zwaardere zorgindicatie toeneemt, maken we de keuze om ons beleid aan te passen, om mensen met een zwaardere zorgbehoefte te kunnen helpen.
Cliënten met een VV04 indicatie die op dit moment op onze wachtlijst staan, blijven hierop staan en krijgen, zodra mogelijk, intramurale zorg aangeboden. 
Lees meer
Dagbesteding of dagbehandeling helpt mantelzorger
Komen er mantelzorgers in uw praktijk die hun mantelzorg als een grote druk ervaren? Wij merken dat 1 of 2 dagen dagbesteding of dagbehandeling voor hun naaste vaak een groot verschil maakt. Hierdoor heeft de mantelzorger even tijd voor zichzelf en om te ontspannen. De dagbesteding en dagbehandeling van Anna Ouderenzorg heeft plaats voor nieuwe deelnemers.
Lees meer
Telefonische bereikbaarheid poli’s voor huisartsen
Alle poli’s in het ziekenhuis in Geldrop en het klantencontactcentrum zijn tussen 12.15 uur en 13.15 uur niet meer bereikbaar voor patiënten. Wel blijven ze bereikbaar voor huisartsen en andere verwijzers.

We doen dit om de werkdruk bij de poli assistenten te verlagen. In de zomer hebben we dit uitgeprobeerd bij een aantal poli’s. Het resultaat was goed. De poli assistenten zijn erg blij met de nieuwe dagindeling. Zij hebben nu even tijd voor het wegwerken van bepaalde werkzaamheden én het nemen van pauze. Van patiënten hebben we geen signalen gehad dat zij het vervelend vonden. 

Daarom gaan voortaan alle poli’s en het klantencontactcentrum werken met deze telefonische pauze. Dat is ook eenduidig voor de patiënt. Het ziekenhuis in Eindhoven blijft wel bereikbaar.
Oncologische zorg: onze casemanagers staan voor u klaar
De casemanagers maken onderdeel uit van het behandelteam oncologie. De casemanager is het vaste aanspreekpunt voor mensen met kanker. En ook voor u. Bijvoorbeeld bij praktische vragen of om te sparren over het huidige beleid. 
Wij hebben casemanagers oncologie voor:
  • Dermatologie
  • Urologie
  • Mamma
  • Colon rectale
  • Gynaecologie
  • Hematologie
  • Long
Lees meer
Herziening RTA Hartfalen
Binnen het Nederlands Hart Netwerk is de RTA Hartfalen herzien in 2023. De herziene RTA is aangevuld met nieuwe inzichten uit de ESC- en NHG-richtlijnen. Hierin is onder andere nu plaats voor de medicamenteuze behandeling d.m.v. SGLT-2 remmers en het gebruik van de ‘fantastic four’. Daarnaast zijn er ook zaken als telemonitoring en optimalisering van terugverwijzing van patiënten meegenomen in de herziening. 

De herziene RTA is binnenkort te vinden op onze website en zal dan ook geüpdatet worden in de RTA-ZOB app. 
 
Lees meer
Nieuw lid cliëntenraad Anna Ziekenhuis: Hans van Gestel
Sinds 1 november 2022 versterkt Hans van Gestel (64) de cliëntenraad van het Anna Ziekenhuis. Hans is waarnemend huisarts en had voorheen een huisartsenpraktijk in Heeze. Daardoor is hij altijd nauw verbonden geweest met het ziekenhuis. “Bijna al mijn patiënten verwees ik door naar het Anna. Ik ken het ziekenhuis daardoor goed en weet hoe het reilt en zeilt. 
Lees meer
Ouders uit de regio kunnen 24/7 een borstkolf huren in het Anna Ziekenhuis
Om kolven gemakkelijker en aangenamer te maken, kunnen ouders uit de regio vanaf maandag 27 februari 2023 een borstkolf huren via MYPUMP in het Anna Ziekenhuis. 365 dagen per jaar, 24 uur per dag. Wij zijn daarmee de eerste plek in Zuid-Nederland waar ouders op deze manier een borstkolf kunnen huren.
Lees meer
Check onze kalender voor geplande geaccrediteerde scholingen en bijeenkomsten
  • 6 - 9 april 2023: THEMA dagen: Tijd voor Positiviteit (vol)
  • Scholing oogheelkunde, data volgen
Lees meer
Huisartsen en medisch specialisten
Medisch specialisten nieuw
  • Per 10 januari is mevrouw I. van Grimbergen gestart als regionaal dienstwaarnemer longgeneeskunde. 
  • Per 1 februari 2023 is mevrouw Y.M. Mol gestart als cdc interne geneeskunde / arts SEH.
  • Per 1 februari 2023 is mevrouw drs. B. Geerkens gestart als waarnemend oogarts
  • Per 1 maart 2023 start mevrouw H. (Hanneke) Basten als GZ-psycholoog
  • Per 10 maart 2023 start mevrouw dr. J. Drossaerts als regio dienstwaarnemer urologie. 
  • U nog steeds suggesties om de werkdruk in uw praktijk te verlagen  kunt melden via onze website.
  • Is er een nieuwe huisarts in uw praktijk begonnen? Laat het ons weten!
  • Heeft u een vaste waarnemer in uw praktijk en wilt u deze ook voorzien van informatie? Geef de gegevens door en wij schrijven hem of haar in voor onze nieuwsbrief.
  • Kloppen uw gegevens nog in de RTA ZOB app? U kunt deze zelf aanpassen. Geen toegang? Laat het ons weten thema@st-anna.nl
  • Indien u als waarnemer werkzaam bent binnen een praktijk moet u verwijzen onder de naam van de vaste huisarts!
  • Mist u iets in onze nieuwsbrief? Laat het ons weten.
Anna THEMA
Transmurale zorg Huisartsen Eerste lijn
Medisch specialisten en Anna Ziekenhuis
Bogardeind 2 | 5664 EH Geldrop | T: 040 - 286 44 89