In deze nieuwsbrief: start meekijkconsulten in het Anna, nieuw lid raad van bestuur Anna, start thuiszorgvragen via huisartsenadvieslijn, THEMA soos 090223, mutaties enz.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
THEMA
24 januari 2023 - online versie
Vanaf 1 februari 2023 meekijkconsulten beschikbaar bij het Anna
Voor huisartsen van Stroomz en PoZoB zijn vanaf 1 februari meekijkconsulten voor cardiologie, longgeneeskunde, interne geneeskunde en urologie beschikbaar bij specialisten van het Anna Ziekenhuis. 

Deze zijn te vinden in Zorgdomein onder teleconsultatie of onder medisch specialistische zorg bij het genoemde specialisme.
Aanbod Anna
 
Regionaal aanbod
Astrid van der Put – van der Vlugt nieuw lid raad van bestuur Anna Zorggroep
Astrid van der Put – van der Vlugt treedt per 1 april 2023 toe tot de raad van bestuur van de Anna Zorggroep. Samen met Thea Sijbesma vormt Astrid van der Put vanaf 1 april 2023 het tweehoofdig bestuur van de Anna Zorggroep.
Lees meer
Nu ook thuiszorgvragen via  huisartsenadvieslijn
Met 1 belletje meteen beschikbare thuiszorg vinden? Dat is helaas vaak een utopie in de huidige krapte in de zorg. Wat we wel kunnen doen is het u besparen om 10 verschillende organisaties af te bellen om thuiszorg te regelen. 

Vanaf heden kan uw huisartspraktijk namelijk gebruik maken van de dienst van de huisartsenadvieslijn. De transferteams van de ziekenhuizen kunnen u ondersteunen door via Siilo appgroepen de zorgvraag van uw patiënt aan te bieden aan alle gecontracteerde aanbieders in uw wijk of gemeente. Zo heeft u meer tijd over voor de zorg voor uw patiënten, is de kans groter dat de patiënt passende zorg krijgt en krijgen we in de regio gedetailleerder beeld op de krapte.
Als u verder vragen heeft over passende vervolgzorg; bel de huisartsenadvieslijn; 0800-333 444 9
Lees meer
RTA ZorgbrugZO!: Vermindert impact van een ziekenhuisopname voor kwetsbare ouderen
Huisartsengroepen DOH en SGE (inmiddels Stroomz) en PoZoB hebben samen met ziekenhuizen en aanbieders van geriatrische revalidatiezorg in de regio afspraken gemaakt om de impact van een ziekenhuisopname voor deze doelgroep zoveel mogelijk te beperken. Dit wordt gedaan door een zorgvuldige overdracht van huis naar ziekenhuis en vice versa, eventueel via geriatrische revalidatie. Deze werkwijze wordt al enkele jaren toegepast en heeft nu in een RTA geresulteerd.U vindt deze RTA in de RTA ZOB app en op onze website www.thema-anna.nl
Lees meer
Passende labdiagnostiek goed voor patiëntervaring en lagere kosten
Binnen ons laboratorium is veel aandacht voor passende en zinnige laboratoriumdiagnostiek. Niet alleen van belang voor het leveren van passende zorg en bijbehorende lagere kosten, maar vooral ook voor de patiëntervaring. Want minder vaak bloed afnemen vinden de meeste patiënten prettiger. 
Lees meer
Invoer nieuwe screeningstest malaria-onderzoek per 3 januari 2023
Vanaf 3 januari 2023 wijzigt de analytische werkwijze van het Klinisch laboratorium bij een aanvraag van malaria-onderzoek. We nemen dan namelijk een nieuwe, zeer sensitieve screeningstest in gebruik, waarmee malaria wordt gedetecteerd op basis van DNA amplificatie. 
Lees meer
Avondsymposium Medische Ethiek & Moreel Beraad
9 februari 2023 in het Anna Ziekenhuis; er zijn nog plaatsen
Op 9 februari organiseert THEMA in samenwerking met drs. Joke Duursma, huisarts te Geldrop en drs. Theo de Zwart MA, M.Ed, Medisch Ethicus & Supervisor een geaccrediteerd avondsymposium voor huisartsen, medisch specialisten, specialist ouderengeneeskunde en AVG's en andere geïnteresseerden. Er zijn nog plaatsen vrij, schrijf u snel in. 
Inschrijven en meer informatie
Check onze kalender voor geplande geaccrediteerde scholingen en bijeenkomsten
  • 9 februari 2023: THEMA soos: Medische Ethiek en Moreel Beraad
  • 6 - 9 april 2023: THEMA dagen: Tijd voor Positiviteit
Lees meer
Huisartsen en medisch specialisten
Huisartsen wijziging 
  • Huisartsenpraktijk Keunen te Eindhoven is per 1 januari 2023 overgenomen door huisartsenpraktijk de Jasmijn. De nieuwe huisarts is mevrouw H. (Helmi) Verbon.
  • Bij Gezondheidscentrum Sibelius te Eindhoven is huisarts J.N. Zwier niet meer werkzaam per 13 december 2022
  • Bij Gezondheidscentrum De Akkers te Eindhoven is huisarts E.B. Essink nier meer werkzaam per 1 februari 2023
  • Bij Gezondheidscentrum Strijp is huisarts S.N.D. Kuiper niet meer werkzaam per 1 februari 2023 
Medisch specialisten nieuw
  • Per 1 januari 2023 is mevrouw  H. d'Agnolo gestart als regionaal dienstwaarnemer MDL.
  • Per 1 januari 2023 is mevrouw P.A.H.H. van der Heijden gestart als cdc gynaecologie.
  • Per 1 februari 2023 is mevrouw Y.M. Mol gestart als cdc interne geneeskunde / arts SEH.
  • Per 1 februari 2023 is mevrouw drs. B. Geerkens gestart als waarnemend oogarts
  • Per 1 maart 2023 start mevrouw H. (Hanneke) Basten als GZ-psycholoog
  • U nog steeds suggesties om de werkdruk in uw praktijk te verlagen  kunt melden via onze website.
  • Is er een nieuwe huisarts in uw praktijk begonnen? Laat het ons weten!
  • Heeft u een vaste waarnemer in uw praktijk en wilt u deze ook voorzien van informatie? Geef de gegevens door en wij schrijven hem of haar in voor onze nieuwsbrief.
  • Kloppen uw gegevens nog in de RTA ZOB app? U kunt deze zelf aanpassen. Geen toegang? Laat het ons weten thema@st-anna.nl
  • Indien u als waarnemer werkzaam bent binnen een praktijk moet u verwijzen onder de naam van de vaste huisarts!
  • Mist u iets in onze nieuwsbrief? Laat het ons weten.
Anna THEMA
Transmurale zorg Huisartsen Eerste lijn
Medisch specialisten en Anna Ziekenhuis
Bogardeind 2 | 5664 EH Geldrop | T: 040 - 286 44 89