In deze nieuwsbrief: THEMA dagen 2023, start poli kinderorthopedie Anna en MMC, mutaties en meer.......
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
THEMA
20 december 2022 - online versie
THEMA dagen 2023
Tijd voor positiviteit
In 2023 staat alweer de 24ste THEMA reis op het programma. 
Van 6 tot 9 april nemen wij u mee naar het groene Slovenië en laten u zien hoe duurzaamheid deel uitmaakt van de Sloveense bevolking.
Wij nodigen u van harte uit om dit land samen te ontdekken, middels ons welbekende wetenschappelijk en sociaal programma.
Lees meer
Avondsymposium Medische Ethiek & Moreel Beraad
9 februari 2023 in het Anna Ziekenhuis
Op 9 februari organiseert THEMA in samenwerking met drs. Joke Duursma, huisarts te Geldrop en drs. Theo de Zwart MA, M.Ed, Medisch Ethicus & Supervisor een geaccrediteerd avondsymposium voor huisartsen, medisch specialisten, specialist ouderengeneeskunde en AVG's en andere geïnteresseerden. De uitnodiging volgt binnenkort, u kunt zich al inschrijven. Lees snel verder om het programma te zien. 
Lees meer
Drukbezochte bijeenkomst over samenwerking HAPOB en Anna
Op woensdag 30 november bezochten meer dan 60 huisartsen, specialisten en andere geïnteresseerden de bijeenkomst over samenwerking tussen het Anna Ziekenhuis en Huisartsenposten Oost-Brabant (HAPOB). Er waren diverse sprekers die inspireerden met hun ervaringen en ideeën over de inzet van ANIOS-sen voor spoedzorg.
Lees meer
Anna Ziekenhuis in de top-10 van best gewaardeerde ziekenhuizen
Op de eerste dinsdag van december maakt Zorgkaart Nederland traditiegetrouw de best gewaardeerde zorginstellingen per zorgsector bekend. Het Anna Ziekenhuis behoort in 2022 tot de 10 best gewaardeerde ziekenhuizen van Nederland. 
Lees meer
Anna gestart met poli kinderorthopedie in samenwerking met Maxima Medisch Centrum
Het Anna Ziekenhuis is onlangs gestart met de poli voor kinderorthopedie op locatie Eindhoven. Kinderorthopedisch chirurgen Stijn Geraets van het Anna ziekenhuis en Florens van Douveren van het Maxima Medisch Centrum doen de poli gezamenlijk twee keer per maand in het Anna Ziekenhuis, locatie Eindhoven. 
Lees meer
Wijziging levering materialen:
bericht van het laboratorium
Voor het verzamelen van materialen voor laboratorium onderzoek en vanuit service oogpunt leveren we aan huisartsen en verloskundigen materialen. 

Door de wijzigingen in het verzamelen van urine waarin we het materiaal in buizen ontvangen gaan we per 1 januari 2023 stoppen met de levering van losse urinepotjes en passen we de levering van scherpafvalcontainers aan. 
Lees meer
Zwangere meer in controle tijdens bevalling door nieuwe ruggenprik
Alle zwangere vrouwen die kiezen voor een ruggenprik in het Anna Ziekenhuis krijgen voortaan een nieuwe ruggenprik. Een ruggenprik die de pijn stilt, terwijl de aanstaande moeder kracht in haar benen blijft houden. Gynaecoloog Ruben Engels: “De zwangere kan zelf draaien in bed of, soms met wat hulp, even gaan staan.
Lees meer
Dagbesteding of dagbehandeling helpt mantelzorger
Komen er mantelzorgers in uw praktijk die hun mantelzorg als een grote druk ervaren? Wij merken dat 1 of 2 dagen dagbesteding of dagbehandeling voor hun naaste vaak een groot verschil maakt. Hierdoor heeft de mantelzorger even tijd voor zichzelf en om te ontspannen. 
Lees meer
Openingstijden Anna tijdens de feestdagen
Met uitzondering van de feestdagen 25 en 26 december 2022 en 1 januari 2023 zijn de poliklinieken, bloedafname en radiologie normaal geopend. 
Check onze kalender voor geplande geaccrediteerde scholingen en bijeenkomsten
  • 9 februari 2023: THEMA soos: Medische Ethiek en Moreel Beraad
  • 6 - 9 april 2023: THEMA dagen: Tijd voor Positiviteit
Lees meer
Huisartsen en medisch specialisten
Huisartsen wijziging 
  • Per 1 januari 2023 stopt Jenne den Hartog als huisarts bij huisartsenpraktijk Papenvoort. Haar praktijk wordt overgenomen door Pleun Beelen.
  • Per 1 januari 2023 vormen mevrouw V.M. Ouss en de heer F.T.H. de Ruijter samen een maatschap in huisartsenpraktijk Vredesplein in Eindhoven. 
Medisch specialisten nieuw
  • Per 1 januari start mevrouw H. d'Agnolo als regionaal dienstwaarnemer MDL.
  • Per 1 januari start mevrouw P.A.H.H. van der Heijden als cdc gynaecologie.
  • Per 1 februari start mevrouw Y.M. Mol als cdc interne geneeskunde / arts SEH. 
  • Per 15 december is mevrouw Anke Hendriks gestart als waarnemend dermatoloog.
  • Per 1 november is mevrouw M.H.A van Abeelen gestart als waarnemend plastisch chirurg.
  • Per 25 november is mevrouw N.M. Kaper gestart als regionaal waarnemend KNO-arts.
De onderstaande medisch specialist heeft haar werkzaamheden beëindigd:
  • Per 1 december 2022 mevrouw E.M.J. Mesters, plastisch chirurg
  • U nog steeds suggesties om de werkdruk in uw praktijk te verlagen  kunt melden via onze website.
  • Heeft u een vaste waarnemer in uw praktijk en wilt u deze ook voorzien van informatie? Geef de gegevens door en wij schrijven hem of haar in voor onze nieuwsbrief.
  • Kloppen uw gegevens nog in de RTA ZOB app? U kunt deze zelf aanpassen. Geen toegang? laat het ons weten thema@st-anna.nl
  • Indien u als waarnemer werkzaam bent binnen een praktijk moet u verwijzen onder de naam van de vaste huisarts!
  • Mist u iets in onze nieuwsbrief? Laat het ons weten.
Anna THEMA
Transmurale zorg Huisartsen Eerste lijn
Medisch specialisten en Anna Ziekenhuis
Bogardeind 2 | 5664 EH Geldrop | T: 040 - 286 44 89