In deze nieuwsbrief: voorkomen dubbele diagnostiek NHN, pilot papierloze bloedafname, mutaties, enz
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
THEMA
11 oktober 2022 - online versie
Voorkomen van dubbele eerstelijns diagnostiek binnen het Nederlands Hart Netwerk
Bij de uitvoer van diagnostische onderzoeken vindt regelmatig dubbele diagnostiek plaats doordat onderzoeken zowel in de eerste als in de tweede lijn uitgevoerd worden. Binnen het Nederlands Hart Netwerk zijn afspraken gemaakt over de kwaliteitseisen waaraan holteronderzoeken en echografie van het hart dient te voldoen.
Lees meer
Herhaling corona vaccinatie 
Heeft u patiënten die vragen om de herhaling corona vaccinatie te regelen via de medisch specialist?

Iedereen die via zijn/haar medisch specialist is geïncludeerd voor een oproep voor de herhaling heeft hierover bericht gehad.

Voor alle overige patiënten geldt de normale aanvraag via de GGD.
Pilot papierloze bloedafname
Per 1 september zijn we gestart met papierloze bloedafname voor aanvragen vanuit Zorgdomein in Someren (locatie Wijkgebouw) en locatie ANNA Geldrop. Binnenkort wordt de pilot uitgebreid met de afnamelocatie in Mierlo. We zijn erg tevreden over de resultaten van de pilot, tot wel 70% van het totale aantal aanvragen kan digitaal worden afgehandeld. 
Lees meer
Ongestuwd prikken voortaan standaard
Regelmatig krijgen we het verzoek om bij bloedafname ongestuwd te prikken. Sinds enige tijd is onze standaard wijze van bloedafname ongestuwd. Het is daarom niet meer nodig om dit bij de aanvraag aan te geven en wij zullen het ook niet meer als zodanig rapporteren.
Farmacogenetica probleemgestuurd aanvraagformulier
Farmacogenetica onderzoekt de relatie tussen variaties in het DNA en de effecten van geneesmiddelen. Het doel van farmacogenetisch onderzoek is om op basis van DNA-variaties te verklaren waarom een geneesmiddel in de gebruikelijke dosering onvoldoende werkt of juist onverwachte bijwerkingen geeft. Deze kennis kan gevolgen hebben voor de keuze of voor de dosering van een geneesmiddel bij een individuele patiënt. 
Lees meer
Check onze kalender voor geplande geaccrediteerde scholingen en bijeenkomsten
Binnenkort worden er weer THEMA avonden georganiseerd. Hou de nieuwsbrief en onze kalender in de gaten. 

Lees meer
Huisartsen en medisch specialisten
Huisartsen nieuw
  • Huisartsenpraktijk Maartens te Eindhoven wordt per 1 oktober overgenomen door mevrouw L.C. Maartens. De nieuwe naam wordt Huisartsencentrum Parklaan Eindhoven, het adres blijft ongewijzigd. 
Huisartsen wijziging

  • Per 1 oktober 2022 is de heer Mark Brueren gestopt met zijn praktijk huisartsenpraktijk Stiphout.
  • Per 1 oktober is de heer Luc Maartens gestopt als huisarts te Eindhoven. De praktijk is overgenomen door mevrouw L.C. Maartens. 
  • Per 1 december 2022 stopt R.W.B. (Robbert) Collignon als huisarts bij huisartsencentrum Mierlo. Hij blijft werkzaam als waarnemer in de regio. Zijn praktijk wordt overgenomen door Norbert Hoefnagels.

Medisch specialisten nieuw
  • Per 3 oktober 2022 is mevrouw A.G. Hesselink gestart als waarnemend KNO-arts. 
  • Per 1 oktober 2022 is de heer R.G.P.J. de Jong werkzaam als chef de clinique MDL geneeskunde
Wist u dat.......
  • Heeft u een vaste waarnemer in uw praktijk en wilt u deze ook voorzien van informatie? Geef dan de gegevens door en wij schrijven ze in voor onze nieuwsbrief. 
  • U zelf uw gegevens in de RTA ZOB app kunt wijzigen / aanvullen? Geen toegang? Laat het ons weten thema@st-anna.nl
  • Indien u als waarnemer werkzaam bent binnen in praktijk u moet verwijzen onder de naam van de vaste huisarts!
  • Mist u iets in onze nieuwsbrief? Laat het ons weten!
Anna THEMA
Transmurale zorg Huisartsen Eerste lijn
Medisch specialisten en Anna Ziekenhuis
Bogardeind 2 | 5664 EH Geldrop | T: 040 - 286 44 89