In deze nieuwsbrief: korte toegangstijd cataractpatiënten, start heup- en liesspreekuur, heup- en knieprothese als dagbehandeling enz.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
THEMA
6 april 2022 - online versie
Corona: terug naar basismaatregelen
We zijn in een nieuwe fase van de coronacrisis terecht gekomen die ons uitnodigt om terug te gaan naar een kleine basisset maatregelen per donderdag 31-3-22. 
Lees meer
Anna event voor onze verwijzers op 29 mei 2022 in het PSV stadion: SAVE THE DATE!
Op 29 mei a.s. organiseert Anna voor de verwijzers (huisartsen, verloskundigen, fysiotherapeuten) in onze regio een event waar sport, gezondheid en verbinding centraal staan. Wij koesteren de korte lijnen met alle zorgverleners in onze regio en verheugen ons u te ontmoeten in de bijzondere ambiance van het PSV stadion. Noteert u de datum vast in uw agenda?
Lees meer
Met staar naar het Anna
Heeft u een patiënt die mogelijk geholpen wil worden aan staar? Dat kan momenteel al op korte termijn in het Anna. De toegangstijd voor cataractpatiënten is nu erg laag. Patiënten weten hierdoor al op korte termijn waar ze aan toe zijn. Heeft de patiënt de oogarts gezien en wordt de staarbehandeling ingezet? Dan kan de operatie vaak ook al binnen enkele weken plaatsvinden.

Nieuw: Anna biedt heup- en knieprothese aan als dagbehandelingstraject

Het Anna Orthopedisch Centrum biedt nu ook de mogelijkheid om een knie- of heupprothese in een dagbehandelingstraject te laten plaatsen. Dit betekent dat de patiënt op de dag van de operatie weer naar huis mag als de medische situatie dat toelaat.
Lees meer
Zorgpad voor ouderen met ‘Niet-Specifieke Klachten’ geeft veelbelovende resultaten
In het Anna Ziekenhuis, Catharina Ziekenhuis en Máxima Medisch Centrum werken we sinds enige tijd met het zorgpad ‘niet-specifieke klachten bij ouderen op de SEH’.
Het aandeel oudere patiënten dat de SEH bezoekt voor een acute hulpvraag wordt steeds groter. Zo’n 10 tot 20 procent van deze ouderen presenteert zich met niet-specifieke klachten. Het stellen van een diagnose kan dan lastig zijn, wat het risico op een slechte uitkomst verhoogt. Het gevolg is dat ouderen langer op de SEH liggen, langer opgenomen moeten worden en er meer kans is op complicaties. 
Lees meer
Nieuw: Heup- en liesspreekuur bij  Anna TopSupport, Eindhoven
Anna TopSupport is gestart met een heup- en liesspreekuur. Onder leiding van orthopedisch chirurg Rintje Agricola kunnen patiënten tussen 16 en 45 jaar met (sport)gerelateerde klachten in het heup-liesgebied terecht na verwijzing voor een consult. Dit spreekuur vindt plaats in samenwerking met de fysiotherapeut en waar nodig, sportarts, voor een effectieve behandeling van de klacht. 
Lees meer
Afdeling Radiologie Anna erkend als High Performance Partner Team NL 
Het NOC*NSF heeft namens TeamNL de afdeling radiologie van het Anna – waarbinnen onze sportradiologen Roelof Horn en Paulien Huibers werkzaam zijn – weer de status ‘High Performance Partner’ (HPP) verleend. 
Lees meer
Opening tijdens feestdagen
Woensdag 27 april Koningsdag, maandag 18 april 2e Paasdag, donderdag 26 mei Hemelvaartsdag en maandag 6 juni 2e Pinksterdag
Op deze dagen zijn al onze poliklinieken en overige diensten (b.v. bloedafname) gesloten. 

Donderdag 5 mei Bevrijdingsdag
Op 5 mei zijn alle externe bloedafnamelocaties van de Anna Zorggroep gesloten met uitzondering van de hoofdlocatie in het Annaziekenhuis in Geldrop.
De hoofdlocatie is op 5 mei geopend van 08.00u tot 17.00u. Al onze poliklinieken en overige diensten (b.v. radiologie) zijn gesloten. 
Mutaties huisartsen en medisch specialisten
Huisartsen
Nieuw
  • J. van Gemerden, Huisartsenpraktijk Van Gemerden, Bladel
  • Per 1 april 2022 heeft mevrouw W. Ramcharan - Pluijms de praktijk van huisarts Hoff van huisartsenpraktijk Hoff / joossens te Eindhoven overgenomen. De praktijk wordt voortgezet met huisarts Joossens onder de naam Huisartsenpraktijk Lichtstad. 

Pensioen / beëindiging praktijk

  • De heer F.J.J.M. Wasmann, huisarts te Bladel, per 1 april 2022. De praktijk wordt voortgezet op hetzelfde adres door huisarts J. van Gemerden onder de naam Huisartsenpraktijk van Gemerden.
  • De heer R. v.d. Bogaerde heeft per 1 april 2022 zijn praktijkvoering als vrijgevestigd huisarts in MC de Linden te Son en Breugel neergelegd. Mevrouw A.Z. Eshuis neemt de patiënten over. 

    Medisch specialisten
    Nieuw
  • Per 1 april 2022 is mevrouw E.C.J. (Evelyn) Verheijen gestart als waarnemend gynaecoloog.  
  • Per 1 april 2022 is mevrouw E.C. (Eveline) Besselaar - Niemantsverdriet, internist Catharina Ziekenhuis, gestart als gastspecialist bij de interne geneeskunde. Zij zal zich samen met dr. Alexander Stork toeleggen op de vasculaire geneeskunde. 

De onderstaande medisch specialisten hebben hun werkzaamheden beëindigd:

  • Per 01-04-2022 de heer S.M.N. (Nasser) Alemi, chef de clinique longziekten
Anna THEMA
Transmurale zorg Huisartsen Eerste lijn
Medisch specialisten en Anna Ziekenhuis
Bogardeind 2 | 5664 EH Geldrop | T: 040 - 286 44 89