In deze nieuwsbrief: uitbreiding implementatie HASP richtlijn, maak kennis met onze nieuwe klinisch chemicus, uitbreiding regionaal diagnostiek netwerk, nieuwe keuzehulpen,enz
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
THEMA
9 maart 2022 - online versie
Verdere uitrol implementatie HASP richtlijn
In de afgelopen periode is in het Anna ziekenhuis hard gewerkt aan de verdere uitrol voor het implementeren van de HASP richtlijn voor de berichten van medisch specialisten aan huisartsen.
Lees meer
Maak kennis met de nieuwe klinisch chemicus Stijn Aper
Halverwege januari ben ik in het Anna Ziekenhuis gestart als klinisch chemicus. Ik volg Hans Soons op die op 1 maart met pensioen is gegaan. 
De regio Eindhoven is voor mij geen onbekende, aangezien ik biomedische technologie heb gestudeerd aan de TU Eindhoven.  
Uitbreiding regionale diagnostiek netwerk
Het regionale diagnostiek netwerk van Anna Ziekenhuis, Catharina Ziekenhuis en MMC is sinds 28 februari uitgebreid. Binnen dit netwerk wisselen we al langer radiologische beelden en verslagen met elkaar uit, daar zijn nu ook andere diagnostische beelden en uitslagen aan toegevoegd. 
Lees meer
Harmonisatie laboratorium uitslagen
We bevinden ons in een regio met relatief veel ziekenhuizen dicht bij elkaar. Patiënten komen regelmatig in verschillende ziekenhuizen en artsen werken soms ook in meer dan 1 ziekenhuis. De laboratoriumuitslagen van de verschillende ziekenhuizen verschillen soms aanzienlijk in eenheid, aantal decimalen of referentiewaarden. 
Lees meer
Electro-coagulatie condylomata door de dermatoloog
Sinds 1 juli 2020 is er een nieuwe dermatoloog werkzaam in het Anna Ziekenhuis te Geldrop, dr. André V. Moyakine. Collega Moyakine participeert in de volle breedte van de reguliere poliklinische patiëntenzorg, maar hij is ook bijzonder bedreven in het chirurgisch behandelen van uitwendige condylomata acuminata (genitale wratten). 
Lees meer
Urologie in het Anna: volop in ontwikkeling
De afdeling urologie in het Anna is volop in ontwikkeling. Lees hier de laatste updates over onder andere de bekkenbodempoli, laserturp en
mini PNL.
Lees meer
Start nieuwe keuzehulpen bij MDL, KNO en Orthopedie
We vinden het belangrijk dat patiënten samen met de specialist beslissen over hun behandeling. Om patiënten bij deze keuze te helpen gebruiken we Keuzehulpen voor verschillende behandelingen. 
Lees meer
Online nascholing voor leden VSV's en huisartsen
Op 5 april 2022 wordt er voor alle leden van de VSV's van het Anna, Catharina en Maxima en huisartsen in samenwerking met het Erasmus MC, het RZCC en verloskundigen een online nascholing georganiseerd. . Onderwerpen onder meer Hemoglobinopathie-screening en babyconnect. 
Lees meer
Mutaties huisartsen en medisch specialisten
Huisartsen
Nieuw
  • Mevrouw I.A. Trask, SGE Strijp, Eindhoven
  • Mevrouw E.B. Essink, SGE De Akkers, Eindhoven
  • Mevrouw K. Baard, SGE International, Eindhoven
Vertrokken
  • Huisartsenpraktijk Engelsbergen te Eindhoven: mevrouw L. van Avendonk per 01-02-2022. Ze blijft wel als waarnemer verbonden aan de praktijk
  • SGE De Akkers: Mevrouw I.A. Trask
  • SGE Strijp: Mevrouw K. Baard
Medisch specialisten
Nieuw

  • Per 1 februari 2022 is mevrouw Lizelot (L.M.) van Beek gestart als klinisch geriater.
  • Per 1 februari 2022 is de heer Nasser (S.M.N.) gestart als chef de clinique longziekten, vooralsnog voor 6 maanden. 
  • Per 1 maart 2022 is mevrouw Kimberly Wagemans - Bonouvrie gestart als kinderarts. 
  • Per 1 maart 2022 is de heer Wouter Doorn gestart als klinisch geriater. 
De onderstaande medisch specialisten hebben hun werkzaamheden beëindigd:
  • Per 01-02-2022 Marieke Pestman, kinderarts 
  • Per 01-03-2022 Hans Soons, klinisch chemicus
Anna THEMA
Transmurale zorg Huisartsen Eerste lijn
Medisch specialisten en Anna Ziekenhuis
Bogardeind 2 | 5664 EH Geldrop | T: 040 - 286 44 89