In deze nieuwsbrief: THEMA Soos 13 oktober 2021, meer zorg mogelijk maken in de thuissituatie, radiologie onderzoeken alleen op afspraak, gewijzigde RTA coronair lijden
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
THEMA
5 oktober 2021 - online versie
13 oktober 2021
17.30 - 20.00 uur
Op 13 oktober organiseert THEMA een THEMA SOOS. Aangezien er veel nieuwe collega's in het ziekenhuis en in de regio zijn gestart zal de nadruk liggen op 'ONTMOETING'. Daarnaast organiseren we ook een interessant geaccrediteerd programma: Proctologiecentrum, ontwikkelingen Borstzorg en het Knie Expertise Centrum. Natuurlijk wordt het georganiseerd onder de dan geldende corona maatregelen. De uitnodiging is reeds verstuurd. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. 
Gewijzigde RTA coronairlijden Zuid Oost Brabant
In afstemming met betrokkenen van het Netwerk Coronairlijden binnen het Nederlands Hart Netwerk zijn verscheidene aanpassingen gemaakt aan de regionale transmurale afspraak (RTA) Coronairlijden. Binnen deze RTA zijn wijzigingen gemaakt in de benodigde informatie bij verwijzingen voor zowel de 1ste, 2de en 3de lijn (o.a. opname van richtlijn HASP). U vindt de RTA op de websites van de transmurale centra en in de RTA ZOB app. Klik hier om de RTA in te zien
Lees meer
Onderzoeken radiologie alleen op afspraak
Op onze afdeling radiologie merken we dat patiënten steeds vaker zonder afspraak komen. Door afspraken te plannen verloopt de doorstroom van patiënten beter en is er minder wachttijd. Wilt u patiënten er op attenderen dat ze telefonisch een afspraak maken na uw verwijzing? Voor een foto kunnen patiënten altijd dezelfde dag terecht.  
Lees meer
Samen 10% meer zorgverleners opleiden
Samen met 8 Brabantse ziekenhuizen slaan we de handen ineen om meer zorgmedewerkers op te leiden én meer medewerkers te behouden voor de zorg. Hiervoor is een actieprogramma opgesteld gericht op verpleegkundige vervolg- én medische ondersteunende opleidingen. Ons doel: 10% meer opleiden en minimaal 10% meer medewerkers behouden voor de zorg. 
Lees meer
Meer zorg mogelijk maken in thuissituatie
Toenemende vergrijzing, langer thuis wonen en personele schaarste vragen om andere zorg in de thuissituatie. Zorg die ziekenhuisopname voorkomt of verkort én die langer plezierig thuis wonen mogelijk maken. ZuidZorg en de St. Anna Zorggroep (St. Anna Ziekenhuis en Ananz) tekenden op 21 september een intentieverklaring waarmee we samen de schouders zetten onder een gezamenlijke aanpak van thuiszorginitiatieven in Geldrop en omgeving.
Lees meer
KNO-heelkunde start met nieuwe behandeling voor chronische rhinosinusitis met neuspoliepen
Als eerste ziekenhuis in de regio start het St Annaziekenhuis met behandeling van CRS met nasale poliepen met dupilumab. Hiermee wordt het behandelarsenaal voor met name patiënten met therapie-resistente en ernstige klachten verruimd. Om in aanmerking te komen voor behandeling met dupilumab dienen patiënten aan strenge inclusiecriteria te voldoen. 
Wist u dat?
  • Gaat u met pensioen, maar blijft u wel waarnemen, informeer wel uw patiënten dat zij een andere huisarts hebben en dit moeten melden in het ziekenhuis.  
  • Verandert er iets in uw praktijk, dan horen wij het graag: nieuwe collega, pensioen, adreswijziging? Geef het door 
    thema@st-anna.nl
Mutaties huisartsen en medisch specialisten
Huisartsen (nieuw)
  • Mevrouw E. Grevelman, HAP Kastelenplein te Eindhoven. Zij neemt de praktijk van de heer Ter Keurst over. 
  • Mevrouw L. van Bijleveld, HAP Kastelenplein te Eindhoven. Zij neemt de praktijk van de heer Schröder over. 
Huisartsen (gestopt / vertrokken)
  • Mevrouw Y.A.F. Rutten - Roumen, HAP Kastelenplein te Eindhoven.
  • De heer P. Schröder, HAP Kastelenplein Eindhoven, is per september 2021 met pensioen.
  • De heer B. ter Keurst, HAP Kastelenplein Eindhoven, is per september met pensioen.  
Medisch specialisten
  • Per 1 september jl is de heer P.J.P. Nachtergaele van het St. Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis uit Tilburg, werkzaam als neurochirurg in het  Anna Ziekenhuis. Hij volgt de heer G. Beute op.   
  • Per 27 september jl. is mevrouw drs. A.G. Hesselink gestart als waarnemend KNO-arts.
  • Per 27 oktober start de heer T.Q.T. Tong als waarnemend uroloog. Hij neemt waar voor mevrouw F. van den Heijkant, die vanaf dat moment met zwangerschapsverlof is. 

    Melden mutaties
    Om u beter van dienst te zijn en u de juiste service te bieden is een actueel en volledig relatiebestand van belang. Daarom stellen we het bijzonder op prijs als u mutaties zoals nieuw e-mailadres, telefoonnummer, nieuwe en vertrokken collega's aan ons wilt doorgeven via thema@st-anna.nl
Nieuws St. Anna Zorggroep
Ananz
Topsupport

St. Anna Ziekenhuis

THEMA
Transmurale zorg Huisartsen Eerste lijn
Medisch specialisten en St. Anna Ziekenhuis
Bogardeind 2 | 5664 EH Geldrop | T: 040 - 286 44 89