In deze nieuwsbrief: COVID 19 status ziekenhuis, uitbreiding aanbod longgeneeskunde Zorgdomein Post Covid, realisatie digitale snelweg voor uitwisselen radiologische onderzoeken, nieuwe keuzehulpen, prehabilitatie bij darmkanker, nieuwe specialisten enz
THEMA
25 juni 2021 - online versie
COVID-19 status ziekenhuis
Stapsgewijs gaan we terug naar een normale situatie. We doen er alles aan om de zorg die we tijdens de coronaperiode niet hebben kunnen leveren, zo snel mogelijk in te halen. Binnen vier tot acht maanden hopen we de wachttijden voor een operatieve ingreep teruggebracht te hebben naar de wachttijden voor corona.

Binnen het ziekenhuis worden de coronamaatregelen in lijn met de landelijke versoepelingen afgebouwd. Een actueel overzicht van de maatregelen vindt u hier.
Uitbreiding aanbod longgeneeskunde in Zorgdomein
Wij merken steeds meer dat patiënten naar de poli worden verwezen i.v.m. aanhoudende klachten n.a.v. een doorgemaakte Covid-19 infectie.
Daarom hebben wij nu een nieuw ZD-aanbod hiervoor aangemaakt: ZD Post Covid.
Met het nieuwe aanbod zorgen wij ervoor dat nieuwe patiënten al verschillende onderzoeken gehad hebben voordat zij bij de longarts op consult komen.

Er wordt vooraf een X-Thorax en een uitgebreide longfunctie gedaan zodat de longarts al meer informatie heeft voor het consult en er meer duidelijkheid is voor de patiënt.

Wij hopen dat u als huisarts gebruik gaat maken van deze ZD-mogelijkheid en dat wij zo de beste zorg voor uw (en onze) patiënten kunnen leveren.
Lees meer
ZO-Brabantse ziekenhuizen realiseren digitale beeldenuitwisseling
Bij de zorg voor patiënten zijn steeds vaker meerdere zorgverleners betrokken uit verschillende ziekenhuizen in de regio. Het is hierbij van groot belang dat alle relevante patiëntgegevens direct voor hen beschikbaar zijn. Door het realiseren van een ‘digitale snelweg’ tussen Máxima MC, het Catharina Ziekenhuis en het St. Anna Ziekenhuis is het nu mogelijk om radiologische onderzoeken direct van elkaar in te zien. Patiënten die worden doorverwezen hoeven deze onderzoeken hierdoor niet langer opnieuw te ondergaan. We zijn bezig om deze informatie ook inzichtelijk te maken voor de huisartsen.
Lees meer
Prehabilitatie bij darmkanker zorgt voor sneller herstel
Sinds eind 2020 zet het St. Anna Ziekenhuis prehabilitatie in bij patiënten met darmkanker die geopereerd gaan worden. Het doel van het 4 weken durend trainingsprogramma is het verbeteren van hun conditie en kracht, zodat de kans op complicaties wordt verminderd en het herstelproces sneller verloopt. Elke patiënt krijgt een programma ‘op maat’. 
Lees meer
Nieuwe Keuzehulpen voor aantal traumabehandelingen
We vinden het belangrijk dat patiënten samen met de specialist beslissen over hun behandeling. Om patiënten bij deze keuze te helpen gebruiken we Keuzehulpen voor verschillende behandelingen. Nieuw zijn de Keuzehulpen voor de volgende traumabehandelingen
  • Schouderfractuur
  • Bovenarmfractuur
  • Polsfractuur
  • Gescheurde achillespees 
Lees meer
Gewijzigde tijden externe bloedafname locatie Lierop en tijdens de vakantieperiode
Tijdens de vakantieperiode van 5 juli tot en met 5 september 2021 zijn op onze externe bloedafname locaties de openingstijden gewijzigd.
Lees meer
Wist u dat?
  • Onze patiëntenadministratie voortaan te bereiken is via Zorgmail. Hier vind je al onze Zorgmailadressen.
  • Verandert er iets in uw praktijk, dan horen wij het graag: nieuwe collega, pensioen, adreswijziging? Geef het door 
    thema@st-anna.nl
Mutaties huisartsen en medisch specialisten
Huisartsen
  • Huisarts E.M.A. Baggen is gestart als praktijkhoudend huisarts binnen Medisch Centrum Aalst. 
  • De huisartsen van MC Boschdijk (dr. Hooshiaran, dr. Eijkemans en dr. Steffens) zijn verhuisd van Vredeoord 201, 5621 CX Eindhoven naar Douglashout 32A, 5621 DE Eindhoven per 19 april 2021.
  • De praktijk van Remon Hendriksen is verhuisd naar Medisch Centrum De Schakel, Schakel 1, 5684 AW Best. De contactgegevens blijven hetzelfde. 
  • SGE de Parade en SGE International krijgen een nieuwe naam: SGE De Ring International
Medisch specialisten
  • Per 1 juni is de heer Rob van Bommel werkzaam als radioloog. Hij volgt mevrouw M. Hooijen op, die per 1 juni afscheid neemt. 
  • Per 1 juli is mevrouw drs. J.M. (Judith) Evers werkzaam als uroloog.  

    Melden mutaties
    Om u beter van dienst te zijn en u de juiste service te bieden is een actueel en volledig relatiebestand van belang. Daarom stellen we het bijzonder op prijs als u mutaties zoals nieuw e-mailadres, telefoonnummer, nieuwe en vertrokken collega's aan ons wilt doorgeven via thema@st-anna.nl
Nieuws St. Anna Zorggroep

Ananz
- Coronamaatregelen Ananz gericht op de 1,5 meter

Topsupport
- Coronamaatregelen topsupport gericht op 1,5 meter

St. Anna Ziekenhuis
- Coronamaatregelen St. Anna Ziekenhuis gericht op 1,5 meter

THEMA
Transmurale zorg Huisartsen Eerste lijn
Medisch specialisten en St. Anna Ziekenhuis
Bogardeind 2 | 5664 EH Geldrop | T: 040 - 286 44 89