In deze nieuwsbrief: COVID 19 status ziekenhuis, start bekkenbodemspreekuur, corrigeren afwijkende oorstand na geboorte, knieschijf expertise spreekuur, maak kennis met Rintje Agricola, nieuwe orthopeed enz.
THEMA
18 mei 2021 - online versie
COVID-19 status ziekenhuis
We zien gelukkig een voorzichtige daling in het aantal coronaopnames in ons ziekenhuis. Dankzij deze afname kunnen meer geplande operaties doorgaan of worden herpland. Over een aantal weken verwachten we weer op onze gebruikelijke manier te werken en o.a. onze aandacht te richten op het inhalen van uitgestelde zorg. Ook is het merendeel van onze medewerkers inmiddels gevaccineerd of uitgenodigd voor vaccinatie. Hiermee is de weg 'terug naar normaal' voor ons ziekenhuis ingezet. Alle coronamaatregelen blijven vanzelfsprekend van kracht. 
Laatste COVID-19 nieuwsbrief
Sinds het begin van de coronacrisis hebben we geprobeerd om al onze zorgverwijzers te informeren over de status van het St. Anna Ziekenhuis en Ananz met betrekking tot corona. De nieuwsbrief is naar zo veel mogelijk ontvangers gestuurd waarvan wij dachten dat zij de informatie belangrijk zouden vinden. We zijn nu op een punt gekomen dat we de 'normale' THEMA-nieuwsbrief weer gaan versturen, met ingang van juni 2021. Dit betekent dat de nieuwsbrief weer wordt verstuurd naar eenieder die zich daarvoor aangemeld heeft. Wilt u onze nieuwsbrief blijven ontvangen? Schrijf u dan in!
Inschrijving THEMA nieuwsbrief
Knieschijf Expertise Spreekuur - voor onbegrepen knieschijfklachten
Wist u dat het St. Anna Ziekenhuis, TopSupport en Fysiotherapie van Hooff een speciaal spreekuur hebben voor jonge mensen met onverklaarbare klachten aan de knie(schijf)? Het spreekuur is gericht op mensen tussen 10 en 30 jaar, die extreme pijn in die knie(schijf) hebben, waar nog geen verklaring voor gevonden is. In ZorgDomein is dit spreekuur te vinden onder de naam: Knieschijf Expertise Spreekuur – voor onbegrepen knieschijfklachten.
Lees meer
Nieuw: bekkenbodemspreekuur gynaecoloog én uroloog
We zijn gestart met een gezamenlijk bekkenbodemspreekuur van de gynaecoloog en uroloog. Vaak zijn er bij bekkenbodemklachten problemen op zowel urologisch als gynaecologisch gebied. Om patiënten beter te helpen is er daarom een gezamenlijk spreekuur gestart van uroloog Fleur van den Heijkant en gynaecoloog Liesanne Bouwma / Karin Engelhart. Vrouwen krijgen in één dag zowel het onderzoek, de uitslag als een behandelplan en worden hierdoor snel geholpen. Op 17 juni a.s. organiseren wij een online voorlichtingsbijeenkomst Bekkenbodemcentrum voor patiënten. 
Lees meer
Corrigeren afwijkende oorstand na geboorte
De oren van een pasgeboren baby kunnen na de geboorte in meer of mindere mate vervormd zijn. Als dit na enkele dagen nog steeds het geval is kan het zijn dat de vorm zo blijft en dat er op latere leeftijd een flapoorcorrectie nodig is. Door de oren van pasgeboren baby’s te spalken kan een operatie vaak voorkomen worden. Onze plastisch chirurg dr. Mesters kan helpen. 
Lees meer
Nieuw in dienst: chef de clinique orthopedie Rintje Agricola
Rintje Agricola is expert op het gebied van heupafwijkingen; van baby’s (dysplasie), heupproblemen bij jongeren en (top)sporters (FAI) en artrose.

"Mijn motivatie haal ik uit het kunnen helpen van patiënten. Vaak lopen mensen al lang rond met heup en/of liesklachten waarbij de oorzaak niet altijd duidelijk is. Als ik daar toch achter kan komen én een succesvolle behandeling kan doen waardoor mensen weer tevreden zijn, dan pas ben ik zelf ook tevreden"

Uitnodiging digitale werkconferentie 24 juni 2021: “Dokteren in tijden van Corona"
De COVID-19-crisis vraagt erg veel van zorgprofessionals. Tegelijkertijd zijn de kennis en ervaring die we tijdens deze crisis opdoen van grote waarde voor de toekomst. In regionale werkconferenties, georganiseerd door de KNMG-districten en Optimale Zorg–Dappere Dokters, gaan we onderling het gesprek aan om opgedane kennis en ervaringen te vertalen naar structurele verbeteringen voor en optimalisering van zorg.
Schrijf uzelf in
 
Meer informatie
Openingstijden tijdens Pinksteren
24 mei Tweede Pinksterdag
Op Tweede Pinksterdag zijn al onze poliklinieken en overige diensten (bv bloedafname) gesloten.
Wist u dat?
  • Onze patiëntenadministratie voortaan te bereiken is via Zorgmail. Hier vind je al onze Zorgmailadressen.
  • Verandert er iets in uw praktijk, dan horen wij het graag: nieuwe collega, pensioen, adreswijziging? Geef het door 
    thema@st-anna.nl
Mutaties huisartsen en medisch specialisten
Huisartsen
  • Per 1 april heeft mevrouw N. Heinen de praktijk van de heer H.R. Versteegh in Someren overgenomen. Adres en praktijknaam blijven hetzelfde.   
  • Per 1 januari 2021 zijn huisartsen Chantal Tosserams en Anke Kouwenberg van huisartsenpraktijk Schutsboom in Reusel een associatie aangegaan.  
Medisch specialisten
  • Per 1 juni is de heer Rob van Bommel werkzaam als radioloog. Hij volgt mevrouw M. Hooijen op, die per 1 juni afscheid neemt. 
  • Per 1 juli is mevrouw drs. J.M. (Judith) Evers werkzaam als uroloog.  

    Melden mutaties
    Om u beter van dienst te zijn en u de juiste service te bieden is een actueel en volledig relatiebestand van belang. Daarom stellen we het bijzonder op prijs als u mutaties zoals nieuw e-mailadres, telefoonnummer, nieuwe en vertrokken collega's aan ons wilt doorgeven via thema@st-anna.nl
Nieuws St. Anna Zorggroep
Ananz

Topsupport

St. Anna Ziekenhuis
THEMA
Transmurale zorg Huisartsen Eerste lijn
Medisch specialisten en St. Anna Ziekenhuis
Bogardeind 2 | 5664 EH Geldrop | T: 040 - 286 44 89