In deze nieuwsbrief: nieuws oogheelkunde: korte toegangstijd en opheffing regiobeperking, pilot psychiatrische zorg in de regio en meer
THEMA
16 juli 2020 - online versie
Nieuws oogheelkunde: Korte toegangstijd en opheffing regiobeperking!
Graag melden wij u als huisarts dat de regiobeperking voor onze polikliniek oogheelkunde is opgeheven. Dit is mogelijk geworden door de komst van onze nieuw collega de heer Van Rheenen.
Praktisch gezien is de toegang tot de poli slechts enkele weken, dit is te zien in ZorgDomein.
Belangrijk ook: de wachttijd voor een staaroperatie is ook teruggebracht tot enkele weken. 
Graag ontvangen wij patiënten vanuit ons volledige adherentiegebied. 

Mari Elshout, oogarts
namens de vakgroep Oogheelkunde
Pilot acute psychiatrische zorg in de regio
Eind 2019 is op bestuurlijk niveau de samenwerking gezocht om de acute psychiatrische zorg buiten kantoortijden in de regio beter te organiseren. Reden hiervoor is een tekort aan psychiaters en veranderende regelgeving. In ons ziekenhuis hebben we deze trend aan den lijve ondervonden met als gevolg de sluiting van de PAAZ. Wat betekent dit voor de acute psychiatrische zorg op onze verpleegafdelingen?
Lees meer
ELV-bedden weer beschikbaar
Vanaf 15 juni zijn in het St. Anna Ziekenhuis de Eerstelijns Verblijf hoog complex bedden van Ananz weer beschikbaar. Aanmeldingen verlopen via het transmuraal team, te bereiken via: 040 286 4818.
Serologietest ondergaan en nog geen uitslag ontvangen?
Bent u werkzaam als huisarts, waarnemend huisarts of verloskundige en heeft u langer dan 2 weken geleden de serologietest in ons ziekenhuis af laten nemen en nog geen uitslag ontvangen? Stuur dan een mail met uw gegevens naar thema@st-anna.nl. We hebben namelijk een aantal uitslagen niet kunnen delen omdat we de contactgegevens niet hebben.   
Wist u dat...
 • Indien u als basisarts of waarnemer werkzaam bent, u niet onder uw eigen AGB code mag  verwijzen via Zorgdomein
 • U zelf heel gemakkelijk uw gegevens in het "smoelenboek" in de RTA ZOB app kunt aanpassen, check eens of uw gegevens nog up tot date zijn! Nog geen toegang? Neem contact op: thema@st-anna.nl 
Mutaties huisartsen
 • Huisartsenpraktijk De Steur te Eindhoven is per 01-03-2020 overgenomen, de nieuwe naam is Medisch Kwartier Eindhoven. De heer De Steur en de dames E. Vogelzang en A. Commissaris zijn er werkzaam als huisarts.
 • Huisartsenpraktijk Helmond Centrum is verhuisd: Nieuwe adres: Julianalaan 2, 5707 HR Helmond.
 • Per 01-01-2020 is de naam van huisartsenpraktijk F. Smits te Helmond gewijzigd in Huisartsenpraktijk Smits & Van Alphen. Mevrouw Van Alphen is sinds 01-01-2020 werkzaam als huisarts binnen de praktijk.
 • Sinds 01-04-2020 is mevrouw L.C. Maartens werkzaam bij huisartsenpraktijk Parklaan - Maartens te Eindhoven.
 • Sinds 01-01-2020 is de naam van Praktijk van den Bogaerde te Son en Breugel gewijzigd in Praktijk van den Bogaerde en Eshuis.
 • Sinds 01-07-2020 is de naam van Huisartsenpraktijk Kleijne te Best gewijzigd in Huisartsenzorg Het Groene Hart B.V. 
 • Bij Huisartsenpraktijk Gruijters en Stalpers te Heeze is sinds 01-07-2020 de heer R.W.F.S. Stalpers werkzaam als huisarts. 

  Melden mutaties
  Om u beter van dienst te zijn en u de juiste service te bieden is een actueel en volledig relatiebestand van belang. Daarom stellen we het bijzonder op prijs als u mutaties zoals nieuw e-mailadres, telefoonnummer, nieuwe en vertrokken collega's aan ons wilt doorgeven via thema@st-anna.nl
THEMA wenst u een fijne zomervakantie. Eind augustus komt de volgende nieuwsbrief uit
THEMA
Transmurale zorg Huisartsen Eerste lijn
Medisch specialisten en St. Anna Ziekenhuis
Bogardeind 2 | 5664 EH Geldrop | T: 040 - 286 44 89