THEMA | Nieuwsbrief
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Klik hier voor de webversie van de nieuwsbrief.
THEMA
21 december 2018
 
Activiteitenkalender

Onderstaand vindt u de activiteiten die de komende tijd gepland staan.
 
24-01-2019 | Geaccrediteerde THEMA avond Borstzorg Anna nieuwe stijl. Klik hier voor meer informatie

13-02-2019 | Symposium ter presentatie en toelichting van de update RTA CNS. Klik hier voor meer informatie

20-02-2019 | Geaccrediteerde nascholing shared decision making in de praktijk bij liesbreuk- en galblaasbehandelingen en proctologie. Klik hier voor meer informatie, uitnodiging volgt.

28-02-2019 | Netwerkborrel | 17.00 - 19.00 uur
Klik hier voor meer informatie 

Klik hier voor het activiteitenoverzicht
 
Wijziging tijden ECG's functieafdeling
Patiënten zijn van harte welkom tussen 8:00 uur en 17:00 uur (dit was voorheen 17:30 uur). Het verzoek is om hier rekening mee te houden bij het doorverwijzen van patiënten.
Lees meer
 
Gewijzigde openingstijden vakantie
Vanwege de feestdagen gelden er gewijzigde openingstijden voor het St. Anna Ziekenhuis (Geldrop en Eindhoven) en (bloed)afname lab.
Lees meer
Ananz vervolg Koersplan 2019-2020-2021
Oog voor elkaar. Écht contact
Het vervolg Koersplan 2019-2021 van Ananz is gereed. Oog voor elkaar, écht contact is hierin de rode draad. In dit plan leest u de trends en ontwikkelingen in de ouderenzorg en de keuzes die Ananz maakt in de veranderende omgeving. Benieuwd naar waar we samen naartoe willen?
Lees meer
Geaccrediteerde THEMA avond Borstzorg Anna nieuwe stijl: 24-01-2019
Borstzorg Anna gaat, samen met de huisartsen, de borstzorg beter en eenvoudiger maken. Huisarts Marlieke Mateijsen en het team Borstzorg Anna nodigen u uit voor deze interactieve en geaccrediteerde scholingsavond. Aan de hand van casuïstiek ( klachten bij presentatie, beeldvorming en Birads classificatie) bespreken wij interactief deze nieuwe werkwijze.

 
Lees meer
Annakeur heeft een landelijke opvolger
Wij zijn erg verheugd u te kunnen melden, dat het vaststellen van de kwaliteit van bloedglucosemeters landelijk plaats gaat vinden. Kwaliteit is voor ons erg belangrijk en daarom zijn wij al in 2006 gestart met Annakeur met als doel duidelijkheid te geven over welke bloedglucosemeters goed zijn.
Lees meer
Sterftecijfer onder landelijk gemiddelde
Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) berekent jaarlijks voor Nederlandse ziekenhuizen het sterftecijfer (de zogenaamde Hospital Standardised Mortality Ratio (HSMR), het aantal patiënten met een Onverwacht Lange Opnameduur (OLO) en de heropnameratio. Op alle drie de indicatoren doet het St. Anna Ziekenhuis het significant beter dan het landelijk gemiddelde.
Lees meer
Beoordeling semenmorfologie
Bij onderzoek naar mannelijke infertiliteit is de semenmorfologie van zeer beperkte klinische waarde. Bovendien is de beoordeling arbeidsintensief. In overleg met gynaecologen en urologen heeft het laboratorium daarom besloten de morfologie niet meer standaard te beoordelen.
Lees meer
St. Anna Zorggroep en Philips bundelen krachten
De samenwerking is gericht op e-health toepassingen om patiënten beter op afstand te kunnen behandelen en daarmee vermijdbare ziekenhuisopnames te voorkomen en poliklinische herhaalbezoeken te verminderen.
Lees meer
Contact met THEMA?
Weet u dat u THEMA via mail en telefonisch kunt bereiken voor niet patiëntgebonden informatie en vragen? 040-2864489 of thema@st-anna.nl


THEMA wenst u fijne feestdagen en een gezond en succesvol 2019
 
Mutaties huisartsen en medisch specialisten tot januari 2019


   
    
  
Medisch specialisten St. Anna Zorggroep
- Per 1 januari 2019 zullen de heren C. van de Beek en E. Hoogendijk als waarnemend urologen de vakgroep urologie versterken.
    
Huisartsen
- Huisartsenpraktijk Ben-Tita heeft een nieuw praktijkadres: Gezondheidscentrum Aalsterweg, Aalsterweg 181, 5644 RA Eindhoven. Het adres PC Hooftlaan 10 te Eindhoven vervalt volledig. 
- Huisarts Ferd Raaijmakers te Lierop is per 20 december met pensioen. Hij wordt opgevolgd door Remco Stalpers. Sigrid van Otterdijk is reeds werkzaam in de praktijk.
- Medisch Centrum Dierdonk te Helmond: met ingang van 1 januari 2019 beëindigen de heren F. van Vijfeijken en M. Strijbos hun werkzaamheden. De praktijk gaat verder onder een nieuwe naam: Huisartsenpunt Dierdonk, de heer T. Kuiper en mevrouw I. Laros, praktijkhouders.
- Naamwijziging: met ingang van 1 december 2018 gaat de Huisartsenpraktijk de Ruijter en Vogelzang te Eindhoven verder onder de naam Huisartsenpraktijk Vredesplein. Alle overige gegevens blijven ongewijzigd.

Om u nog beter van dienst te zijn en u de juiste service te bieden is een actueel en volledig relatiebestand van belang. Daarom stellen wij het bijzonder op prijs als u mutaties zoals nieuw e-mailadres, telefoonnummer, nieuwe en vertrokken collega's enz. aan ons wilt doorgeven. 

U kunt dit melden via thema@st-anna.nl of u gebruikt het contactformulier op onze website.

Lees meer
Lees hier het laatste Zorggroep nieuws
  

Ananz
- Nieuwe collega's gezocht
     
St. Anna Ziekenhuis
Kerstballenactie voor Kika
- Collega's strijden om eer beste verbeteridee
- Busverbinding Gerwen en het St. Anna Ziekenhuis

TopSupport
- Gewijzigde openingstijden TopSupport
- Sportmedisch onderzoek BMX-rijders

THEMA
Transmurale zorg Huisartsen Eerste lijn
Medisch specialisten en St. Anna Ziekenhuis

Bogardeind 2
5664 EH Geldrop
T: 040 - 286 44 89