THEMA | Nieuwsbrief
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Klik hier voor de webversie van de nieuwsbrief.
THEMA
5 oktober 2018
 
Activiteitenkalender

Onderstaand vindt u de activiteiten die de komende tijd gepland staan.

13-10-2018 | Open middag Hospice 'Het Baken' in Geldrop.
Meer informatie
 
19-11-2018 | Symposium Value Based Health Care: Op weg naar uitkomsten
Meer informatie

 22-11-2018 | Geaccrediteerde huisartsennascholing oogheelkunde. 
Meer informatie

Klik hier voor het activiteitenoverzicht
 
Arbeidstekort psychiaters dwingt St. Anna Zorggroep tot keuze
Vanwege het tekort aan psychiaters kan de afdeling psychiatrie (PAAZ) van de St. Anna Zorggroep niet open blijven. De Raad van Bestuur van St. Anna Zorggroep heeft daarom op dinsdag 25 september 2018 het voorgenomen besluit tot sluiting genomen van zowel de kliniek als de polikliniek.
Lees meer
Lees meer
Gynaecoloog St. Anna Ziekenhuis kijkt mee met spreekuur verloskundigen praktijk Asten - Someren
Op 10 september heeft Ruben Engels, gynaecoloog in het St. Anna Ziekenhuis, meegekeken met het spreekuur van verloskundige Eelke van Griensven van verloskundigen praktijk Asten – Someren. Op deze manier willen we de zorg voor zwangeren die ook onder behandeling zijn bij de gynaecoloog in het St. Anna Ziekenhuis dichter bij huis brengen.
Lees meer
Lees meer
RTA chronische nierschade update
De regionale afspraken rondom chronische nierschade zijn, mede n.a.v. het verschijnen van de nieuwe NHG standaard begin dit jaar, herzien. De belangrijkste wijzigingen betreffen nieuwe definities voor micro- en macro-albuminurie, het loslaten van het leeftijdscriterium, en aangepaste samenwerkingsafspraken rondom consultatie en verwijzen. Daarnaast is het labpakket bij screening op metabole complicaties aangepast.

Op 13 februari 2019 vindt er een symposium plaats waar een toelichting wordt gegevens op de nieuwe richtlijnen. U ontvangt hiervoor een separate uitnodiging. 

U vindt de RTA’s in de app RTA ZOB, en op de websites van de transmurale centra, voor THEMA via: www.thema-anna.nl


Veilig mailen met ZIVVER
Het zorgvuldig en vertrouwelijk omgaan met (privacy)gevoelige informatie, beschouwen wij  als een essentieel onderdeel van ons werk. Daarom willen wij als St. Anna Zorggroep privacygevoelige informatie uitsluitend beveiligd en versleuteld versturen. Op 9 oktober a.s.  starten wij dan ook met de in gebruik name van ZIVVER, een softwareprogramma dat steeds meer zorginstellingen gebruiken. Verzenden via ZIVVER zorgt ervoor dat alleen verzender en ontvanger bij de informatie kunnen. 
Lees meer
Lees meer
Wisselingen samenstelling bestuur Specialistenberaad St. Anna Ziekenhuis
In het bestuur Specialistenberaad St. Anna Ziekenhuis, bestaande uit het bestuur van het VSD (Vereniging voor Specialisten in Dienstverband St. Anna Ziekenhuis) en het MSBA (Coöperatie Medisch Specialistisch Bedrijf St. Anna Zorggroep) zijn wisselingen in de samenstelling.
Lees meer
19 november 2018: Symposium Value Based Health Care; Op weg naar uitkomsten
Sinds december 2016 werkt het St. Anna Ziekenhuis volgens de principes van Value Based Health Care (VBHC) om samen met medisch specialisten en medewerkers de zorg te verbeteren. We kijken naar de uitkomsten van een behandeling (bijv. tijd tot volledig herstel), maar optimaliseren ook de stappen daarnaartoe. Inmiddels heeft het St. Anna Ziekenhuis meerdere zorgpaden opgezet. Ben jij benieuwd naar onze aanpak? Tijdens het symposium hoor je er meer over. Daarnaast vertellen specialisten over hun ervaring met VBHC en je maakt kennis met het succesvolle project van het Nederlands Hart Netwerk. 
Lees meer
Open middag Hospice 'Het Baken" in Geldrop. 
Op zaterdag 13 oktober 2018, op de Internationale dag van de Palliatieve Zorg, openen diverse hospices en Bijna Thuis huizen hun deuren. Zo ook hospice Het Baken van Ananz. Tussen 14.00 en 16.00 uur bent u van harte welkom om een kijkje te nemen in het hospice aan de Grote Bos 8 in Geldrop (locatie Berkenheuvel). Er zijn presentaties, de nieuwe wellness kamer is geopend en medewerkers staan klaar om u meer uitleg te geven.
 
Lees meer
3de symposium Nederlands Hart Netwerk groot succes
Woensdag 19 september 2018 heeft het 3de symposium van het Nederlands Hart Netwerk (NHN) plaatsgevonden in de High Tech Campus in Eindhoven. Mede door de grote belangstelling (meer dan 300 aanwezigen) waren de voorwaarden voor een inspirerende avond ruim aanwezig. Gedurende het symposium werden zowel plenaire-als parallelsessies georganiseerd, waarbij o.a. aandacht was voor de scholing voor atriumfibrilleren en hartfalen en presentaties over transmurale projecten van het NHN. 
Lees meer
 
Mutaties huisartsen en medisch specialisten september 2018


 
  
Medisch specialisten St. Anna Zorggroep
- Per 1 oktober is de heer K.N.J. Stevens gestart als chef de clinique / anesthesioloog.  
- Per 1 oktober is mevrouw A. de Conink gestart als chef de clinique inwendige geneeskunde / hematologie. 
Rectificatie
In de nieuwsbrief van augustus is de naam van mevrouw A.I. Kleijn - Nijenhuis foutief geschreven, onze excuses hiervoor.
    
Huisartsen
- Per 1 september is mevrouw C. Gijsbers als huisarts gestart bij HAP Rijnlaan te Son en Breugel. 
- Bij Gezondheidscentrum Sibelius te Eindhoven is mevrouw M. Oerlemans gestart als huisarts. 

- Bij HAP Artois te Son en Breugel is mevrouw C. Gijsbers vertrokken. 
- Bij HAP Rijnlaan te Son en Breugel is mevrouw R. v.d. Weide vertrokken. 
- Bij Medisch Centrum Aalsterweg te Eindhoven is mevrouw M. Oerlemans vertrokken.   

Om u nog beter van dienst te zijn en u de juiste service te bieden is een actueel en volledig relatiebestand van belang. Daarom stellen wij het bijzonder op prijs als u mutaties zoals nieuw e-mailadres, telefoonnummer, nieuwe en vertrokken collega's enz. aan ons wilt doorgeven. 

U kunt dit melden via thema@st-anna.nl of u gebruikt het contactformulier op onze website.

Lees meer
Lees hier het laatste Zorggroep nieuws van Ananz, St. Anna Ziekenhuis en Topsupport
  

Deze maand:
Ananz
- Dienst Dommelvallei maatschappelijk actief bij Ananz
- Vrijwilligers informatie avond 22 oktober a.s.
Open middag Hospice Het Baken 13 oktober a.s.
  
St. Anna Ziekenhuis
De AnnaBeweegt route
- St. Anna Ziekenhuis behaalt Vaatkeurmerk en Spataderkeurmerk
  
Topsupport
Orthopeed Tony van Tienen versterkt team
 

THEMA
Transmurale zorg Huisartsen Eerste lijn
Medisch specialisten en St. Anna Ziekenhuis

Bogardeind 2
5664 EH Geldrop
T: 040 - 286 44 89