Klik hier voor de webversie wanneer deze e-mail van St. Anna Stichting Thema niet juist wordt weergegeven.
 
St. Anna Stichting Thema
 
Banner
 
» Terugblik regionale nascholing Antistolling in de keten anno 2017  
» Aanpassing ZorgDomein 
» Toegang pijnbestrijding 
» Herhaling bericht: Huisarts ECG gaat volledig digitaal vanaf 1 januari 2018! 
» Pilot Eerste Hart Hulp is gestart per 2 oktober jl.  
» Gebruik en informatie RTA ZOB app  
» Vijf sterren voor slaapcentrum St. Anna Ziekenhuis
» St. Anna Ziekenhuis ontvangt keurmerk Seniorvriendelijk
» Resultaten na een jaar 'GezondDorp'
» CTO Zuid en Topsupport tekenen opnieuw voor samenwerking
» Workshop blessurepreventie voor vakleerkrachten Lichamelijke Oefening
» TopSupport verzorgt medische keuring Jong PSV
» Mutaties huisartsen en medisch specialisten
» Melden mutaties
» St. Anna Ziekenhuis op plek 9 in AD Ziekenhuis Top 100
» Activiteitenkalender
 
Article Top
  Visual

Terugblik regionale nascholing Antistolling in de keten anna 2017

Op donderdag 5 oktober jl. heeft de regionale nascholing Antistolling in de keten anno 2017 plaatsgevonden. Er kan teruggekeken worden op een, mede gezien door de reacties, zeer geslaagde avond met 120 deelnemers. Het was een zeer gemêleerd gezelschap van huisartsen, medische specialisten, specialisten ouderengeneeskunde, tandartsen, apothekers enz.

Klik hier om de presentaties te bekijken die deze avond gehouden zijn.
 

 
Article Bottom
 
Article Top
 

Aanpassing ZorgDomein voor behandeling COPD

Vanaf 1 november worden in het kader van Value Based HealthCare veranderingen aangebracht in zorgdomein voor de behandeling van COPD in het St. Anna Ziekenhuis.

De combinatieafspraak die u nu gebruikt bij een verwijzing op verdenking van aanwezigheid van COPD of wanneer behandeldoelen niet meer gehaald worden bij COPD patiënten wordt aangepast. 

Visual  
 
  Lees meer    
Article Bottom
 
Article Top
 

Toegang pijnbestrijding

Zoals u wellicht bekend heeft de pijnbestrijding St. Anna Ziekenhuis vanaf januari 2017 met een te lage bezetting te maken gehad, waardoor het niet altijd mogelijk was om binnen redelijke termijn te voldoen aan de vraag naar behandelingen. Een aantal patiënten heeft u daarom, begrijpelijk, verwezen naar andere ziekenhuizen.

Gelukkig hebben wij sinds kort extra capaciteit ter beschikking, waardoor de wachtlijsten nu alleszins acceptabel zijn. Uw patiënten kunnen dus weer bij ons terecht voor een adequate pijnbehandeling. Mocht u de wachttijd toch te lang vinden en u de patiënt sneller voor behandeling wilt kunnen insturen, dan kunt u contact opnemen met het St. Anna Ziekenhuis, telefoonnummer 040-2864040 en vragen naar seinnummer 811454.  Wij zullen dan ons uiterste best doen een afspraak op korte termijn voor uw patiënt te plannen.

 
 
   
Article Bottom
 
Article Top
 

Herhaling bericht: Huisarts ECG gaat volledig digitaal vanaf 1 januari 2018

Vanaf 1 januari 2018 worden alle huisartsen ECG’s alleen nog maar digitaal beoordeeld. Dit in het kader van kwaliteit en veiligheid.

Het verzoek aan alle huisartsen is er voor zorg te dragen dat hun Welch Allyn apparatuur en software  up to date is zodat er digitaal gecommuniceerd kan worden met het St. Anna Ziekenhuis.

Dit geldt uiteraard alleen voor die huisartspraktijken die nog geen werkende digitale verbinding hebben met het St. Anna ziekenhuis. De overige praktijken die al geruime tijd via Welch Allyn CardioControl communiceren hoeven geen actie te ondernemen.
 

Voor verdere technische vragen kunt u contact opnemen met de hartfunctie afdeling, contactpersoon huisartsECG is Pieter Mennen (tel nr 040-2864833).

Visual  
 
     
Article Bottom
 
Article Top
 

Pilot Eerste Hart Hulp is gestart per 2 oktober jl. 

Vanaf 2 oktober kunnen patiënten met (semi)acute cardiale problematiek verwezen worden naar de Eerste Hart Hulp (EHH). Deze verwijzing staat vermeld in ZorgDomein en zoals bij iedere spoedverwijzing dient u telefonisch contact op te nemen met de coördinerend verpleegkundige EHH via 040-2864777. 

 
 
  Lees meer  
Article Bottom
 
Article Top
 

Gebruik en informatie RTA ZOB app

Weet u dat u voor  het inzien van de Regionale Transmurale Afspraken via de RTA ZOB app geen inlogcode nodig heeft? Zodra u de app heeft gedownload uit de playstore of app store kunt u de RTA’s direct inzien.

Download voor Android https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mdl.Regio_ZOB

Download voor Apple https://appsto.re/nl/XdwG6

Visual  
 
     
Article Bottom
 
Article Top
  Visual

Vijf sterren voor slaapcentrum St. Anna Ziekenhuis

Het slaapcentrum van het St. Anna Ziekenhuis behoort wederom tot de topklinieken in Nederland voor slaapapneu*. Dit blijkt uit het tevredenheidsonderzoek naar diagnose en behandeling van slaapapneu door de ApneuVereniging. Aan dit onderzoek hebben meer dan 5000 patiënten meegedaan.

 
 
    Lees meer  
Article Bottom
 
Article Top
 

St. Anna Ziekenhuis ontvangt keurmerk Seniorvriendelijk

Het St. Anna Ziekenhuis mag zich opnieuw seniorvriendelijk noemen. Het keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis is in 2013 ontwikkeld door seniorenorganisatie KBO-PCOB en wordt elke twee jaar uitgereikt. Het keurmerk toont aan dat de zorg in het St. Anna ziekenhuis is afgestemd op de wensen en behoeften van ouderen.

Visual  
 
  Lees meer    
Article Bottom
 
Article Top
  Visual

Resultaten na een jaar 'GezondDorp'

Vorig jaar zijn twee artsen uit Leende gestart met het project GezondDorp. Huisarts Norbert van den Hurk en Hans van Kuijk, sportarts in het St. Anna Ziekenhuis en bij TopSupport hadden als doel; inwoners van Leende gezonder te maken. Onlangs zijn de eerste resultaten gepresenteerd.

 
 
    Lees meer  
Article Bottom
 
Article Top
 

CTO Zuid en Topsupport tekenen opnieuw voor samenwerking

Het Centrum voor TopSport en Onderwijs in Eindhoven (CTO Zuid) en het medisch sportgezondheidscentrum TopSupport zetten hun intensieve samenwerking voort. Afgelopen maand is er opnieuw getekend door beide partijen voor een verlenging van de samenwerking. 

 
 
  Lees meer  
Article Bottom
 
Article Top
  Visual

Workshop blessurepreventie voor vakleerkrachten Lichamelijk Oefening

Op 5 oktober volgden vakleerkrachten Lichamelijke Oefening van Eindhoven Sport van de gemeente Eindhoven workshop over blessurepreventie gevolgd bij TopSupport. Het komt namelijk steeds vaker voor dat kinderen een (zware) blessure oplopen.

 
 
    Lees meer  
Article Bottom
 
Article Top
 

TopSupport verzorgt medische keuring Jong PSV

In de week van 16 oktober zijn de spelers van Jong PSV medisch gekeurd bij TopSupport (Eindhoven). De keuring bestond uit een inspanningsanalyse, een uitgebreid lichamelijk onderzoek, bloedonderzoek en mentale screening. Dit met als doel de gezondheid te controleren, blessures te voorkomen en de sportprestatie te optimaliseren.

Visual  
 
  Lees meer    
Article Bottom
 
Article Top
 

Mutaties huisartsen en medisch specialisten

Huisartsen

Bij Gezondheidscentrum Brandevoort te Helmond is mevrouw M. Smeulders per 01-09-2017 gestopt als huisarts. Haar vervangster is mevrouw E. Gremmen.
Tevens zijn mevrouw D.J. Camron en de heer M.J. Schoots hier per 01-09-2017 gestart als huisarts.

Mevrouw M.W. Roelofsen is per 01-09-2017 van Huisartsenpraktijk Sambeek te Waalre naar Huisartsenpraktijk Van de Sande eveneens te Waalre overgegaan.

Bij Huisartsenpraktijk Steensel zijn per 01-10-2017 mevrouw M.M. Botden en de heer A.C.M. Romeijnders vertrokken.  De heer T. van der Horst en mevrouw M.J. Widdershoven nemen de praktijk over.

Bij huisartsenpraktijk Anderegglaan te Nuenen is de heer J. Kroon per 01-10-2017 met pensioen gegaan. De praktijk wordt voortgezet door mevrouw J.K. van de Sande en mevrouw I.R. Steenstra.

Bij Huisartsen de Bolzen te Veldhoven stopt per 01-10-2017 mevrouw M. Bolsius met haar praktijk.

Adreswijziging

Met ingang van 20-10-2017 is het adres van Huisartsenpraktijk F.A. Wittkämper gewijzigd in Tamboer 20, 5684 DB Best. Het nieuwe telefoonnummer is 0499-232020. Het oude adres en telefoonnumer vervalt.   

Medisch Specialisten

De heer B. te Boekhorst is per 01-10-2017 als psychiater gestart in het St. Anna Ziekenhuis. Daarnaast is de heer M. Scherders per 01-10-2017 voor 1 dag in de week aangesteld als medisch afdelings coördinator voor de afdeling psychiatrie. Beiden zijn tevens werkzaam in het Catharina Ziekenhuis.

Mevrouw F. Lim – Boekitwetan start per 01-11-2017 als tandarts bij het Centrum Bijzondere Tandheelkunde in het St. Anna Ziekenhuis.
 
Specialisten overig

Mevrouw drs. M. Veendrick – Meekes, Arts voor Verstandelijk Gehandicapten op Kempenhaeghe gaat per 01-11-2017 met pensioen. 

 
 
   
Article Bottom
 
Article Top
 

Melden mutaties

Om u nog beter van dienst te zijn en u de juiste service te bieden is een actueel en volledig relatiebestand van belang. Daarom stellen wij het bijzonder op prijs als u mutaties zoals nieuw e-mailadres, telefoonnummer, nieuwe en vertrokken collega’s aan ons wilt doorgeven via: thema@st-anna.nl.

 
Aan de adherente huisartsen wordt met enige regelmaat een overzicht gestuurd van de overlegnummers van de medische specialisten. 

Visual  
 
Article Bottom
 
Article Top
  Visual

St. Anna Ziekenhuis op plek 9 in
AD Ziekenhuis Top 100

Het St. Anna Ziekenhuis heeft in de jaarlijkse AD Ziekenhuis Top 100 die vrijdag 3 november is uitgekomen, landelijk de 9e plaats behaald. Het St. Anna Ziekenhuis is trots op deze prachtige prestatie en beschouwt dit als een grote waardering voor de gezamenlijke inspanning van alle betrokkenen.

 
 
    Lees meer  
Article Bottom
 
Article Top
 

Activiteitenkalender

28 november 2017  | Transmuraal diabetes overleg: Casuïstiekbespreking
23-26 mei 2018        | Themadagen

 
 
  Lees meer  
Article Bottom
 
Article Top
 

Heeft u vragen, opmerkingen en suggesties voor THEMA (THEMA-soos, THEMA-raad, Nieuwsbrief etc.) Stuur dan een e-mail naar thema@st-anna.nl. Wij zijn benieuwd naar uw reactie.

 
 
 
Stichting THEMA
Bogardeind 2 | 5664 EH Geldrop | T: 040 - 286 44 89
 
 
 
Wilt u graag nieuws op maat ontvangen? Pas dan uw profiel aan.
Wilt u deze mail niet meer ontvangen? klik dan hier om uit te schrijven voor de nieuwsbrief.