Klik hier voor de webversie wanneer deze e-mail van St. Anna Stichting Thema niet juist wordt weergegeven.
 
St. Anna Stichting Thema
 
Banner
 
» Verwijzing naar Boezemfibrillatiepoli St. Anna Ziekenhuis
» Gezond Zwanger Worden
» THEMA: Secretariaat en bereikbaarheid
» Scholing: Samenwerking psychosociale zorg voor de jeugd
» Stop or Go studie bij zwangeren die antidepressiva gebruiken
» Regionale transmurale afspraken (RTA): Tijdig spreken over het levenseinde
» Gevestigd en vertrokken
» Programma Open Dag St. Anna Zorggroep bekend
» Nieuwe editie Anna krant
» Activiteitenkalender
 
Article Top
 

Verwijzing naar Boezemfibrillatiepoli St. Anna Ziekenhuis

Sinds 2014 bestaat het Regionaal Netwerk Boezemfibrillatie in Zuidoost-Brabant. Patiënten met boezemfibrillatie kunnen voor begeleiding en behandeling terecht op de boezemfibrillatiepoli. Om de zorg voor deze patiënten naar een kwalitatief optimaal niveau te brengen zijn er een aantal zaken van belang bij verwijzing van een patiënt naar de boezemfibrillatiepoli. Via “lees meer” kunt u lezen omtrent welke zaken wij graag uw attentie vragen.

Visual  
 
  Lees meer    
Article Bottom
 
Article Top
  Visual

Gezond Zwanger Worden

Onder de noemer ‘Gezond Zwanger Worden’ is het VSV-Anna (Verloskundig SamenwerkingsVerband Geldrop) gestart met een project om potentiële nieuwe ouders met voorlichting over preconceptie- en interconceptiezorg te bereiken. Het doel is de kennis over gezond zwanger worden onder deze doelgroep te verhogen. In het projectteam zijn diverse ketenpartners uit Geldrop-Mierlo vertegenwoordigd.

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met: Thérèse van den Oever, tel. 040-2864838 of T.vanden.Oever@st-anna.nl

 
 
    Lees meer  
Article Bottom
 
Article Top
 

THEMA: Secretariaat en bereikbaarheid

Graag verwelkomt THEMA Elke van Gog-Martina. Sinds 1 februari jl. is Elke werkzaam als secretaresse/projectmedewerker bij THEMA.  

THEMA als “linking pin” tussen de St. Anna Zorggroep en haar zorgpartners staat voor u klaar op het gebied van transmurale vraagstukken en verbindingen. THEMA is dagelijks te bereiken per mail (thema@st-anna.nl) en telefonisch op maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 -14.00 uur.  

Mocht u vragen hebben voor Eveline van Veghel (transmuraal coördinator THEMA) kunt u een mail sturen naar e.van.veghel@st-anna.nl.

 
 
  Lees meer  
Article Bottom
 
Article Top
 

Scholing: Samenwerking psychosociale zorg voor de jeugd

Op zaterdagavond 12 maart vindt er een scholing plaats omtrent de samenwerking psychosociale zorg voor de jeugd. De scholing wordt verzorgt door de kinderartsen en klinisch psychologen van het St. Anna Ziekenhuis. Op het programma staat onder meer: diagnostiek, medicatie ADHD en een interactieve discussie.  

De scholing start om 18.15 uur in de zorglounge van het PSV stadion en eindigt afsluitend met de voetbalwedstrijd PSV- sc Heerenveen.

Bij interesse kunt u zich aanmelden door een mail te sturen naar thema@st-anna.nl.

Visual  
 
  Lees meer    
Article Bottom
 
Article Top
 

Stop or Go studie bij zwangeren die antidepressiva gebruiken

De verloskundige praktijken van kring Strabrecht hebben besloten medewerking te verlenen aan de Stop or Go studie. Deze studie is geïnitieerd vanuit het Erasmus MC en wordt in samenwerking met de Universiteit Utrecht en het Universitair Medisch Centrum Groningen uitgevoerd. De studie richt zich op zwangeren die antidepressiva gebruiken vanwege depressieve klachten of angst.

 
 
  Lees meer  
Article Bottom
 
Article Top
  Visual

Regionale transmurale afspraken (RTA): Tijdig spreken over het levenseinde

Eind 2014 is er een regionaal project gestart over het thema ‘Tijdig spreken over het levenseinde’. De directe aanleiding was de ervaring van zorgverleners dat er nog te weinig passende zorg kan worden geboden bij kwetsbare patiënten, zeker in de acute fase. Het project heeft geleid tot een nieuwe RTA, die een betere samenwerking rond patiënten in de laatste levensfase ondersteunt. De RTA staat vermeld in de RTA ZOB app en op de websites van de transmurale centra.

Ter ondersteuning van de implementatie volgt er een scholing voor artsen uit de 1e en 2e lijn, zijn patiëntenvoorlichtingsfolders beschikbaar en worden informatieavonden voor patiënten georganiseerd. Op 5 juli a.s. wordt er een symposium georganiseerd waar de RTA wordt gepresenteerd in samenwerking met alle betrokken partijen.

 
 
    Lees meer  
Article Bottom
 
Article Top
 

Gevestigd en vertrokken

Gevestigd
Mw. M. Fodor, Specialist Ouderengeneeskunde Ananz
Mw. R. Hampton, Huisarts Gezondheidscentrum Tongelre
Mw. S. Scheepers, Huisarts Gezondheidscentrum Strijp

Vertrokken
Dhr. W.J.C.M. Moonen, Huisarts Gezondheidscentrum Tongelre
Dhr. J.M.C. Loozen, Huisarts Huisartsenpraktijk Pantaleon in Helden-Panningen

 
 
  Lees meer  
Article Bottom
 
Article Top
 

Programma Open Dag St. Anna Zorggroep bekend

Tijdens de Open Dag van de St. Anna Zorggroep op zaterdag 19 maart van 10.00 - 16.00 uur presenteren het St. Anna Ziekenhuis, Ananz en TopSupport zich in het St. Anna Ziekenhuis te Geldrop. De toegang is gratis. Nieuw dit jaar zijn de lezingen. Benieuwd naar het hele programma?

Lees dan snel verder.

Visual  
 
  Lees meer    
Article Bottom
 
Article Top
  Visual

Nieuwe editie Anna krant

Vlak voor de open dag verschijnt de nieuwe editie van Anna! Het huis-aan-huisblad van en over de St. Anna Zorggroep. De Anna. wordt verspreid in Eindhoven en Geldrop-Mierlo en omgeving. Houd uw brievenbus dus goed in de gaten!

 
 
    Lees meer  
Article Bottom
 
Article Top
 

Activiteitenkalender

12-03-2016: Scholing: Samenwerking psychosociale zorg voor de jeugd
19-03-2016: Open Dag St. Anna Ziekenhuis
01 t/m 04-06-2016: THEMA-dagen “E-Health”

 
 
  Lees meer  
Article Bottom
 
Article Top
 

Heeft u vragen, opmerkingen en suggesties voor THEMA (THEMA-soos, THEMA-raad, Nieuwsbrief etc.) Stuur dan een e-mail naar thema@st-anna.nl. Wij zijn benieuwd naar uw reactie.

 
 
 
Stichting THEMA
Bogardeind 2 | 5664 EH Geldrop | T: 040 - 286 44 89
 
 
 
Wilt u graag nieuws op maat ontvangen? Pas dan uw profiel aan.
Wilt u deze mail niet meer ontvangen? klik dan hier om uit te schrijven voor de nieuwsbrief.